Podziel się wrażeniami!
Mało popularny obiektyw sądząc po cenach na allegro, a podobno ciekawy.
Może ktoś miał okazję wyrobić sobie zdanie na jego temat?
miałem go kiedyś.
fajny, mały (rozmiar), ze stałym światłem. Z funkcją macro (bez AF). Wprawdzie o kiepskiej skali odwzorowania, ale zawsze coś
pozbyłem się bo zakres mi nie odpowiadał.
Ja kupiłam jakiś czas temu. Bardzo fajny obiektyw z kultowej "trójcy": 24-50/4, 35-70/4 i 70-210/4. Wszystkie te szkiełka pięknie rysują i mają podobno niepowtarzalną plastykę
Używam go niestety dość rzadko. Zwykle przegrywa z jakąś stałką (najczęściej z moją ulubioną 50-ką)
Kris ja właśnie też coraz częściej zastanawiam się nad sprzedażą tego szkła, z powodów właśnie takich, że leży głównie w torbie.
edit: czasem używam funkcji makro do portretów
AdiQa napisał(a):
Kris ja właśnie też coraz częściej zastanawiam się nad sprzedażą tego szkła, z powodów właśnie takich, że leży głównie w torbie.
No ja jestem trochę zbieraczem, ale też muszę chyba zacząć stosować tę zasadę co Ty
AdiQa napisał(a):
No ja jestem trochę zbieraczem, ale też muszę chyba zacząć stosować tę zasadę co Ty
Przy okazji (choć może to nieodpowiedni wątek) planujecie na forum zrobić jakiś dział w stylu "giełda"?
AdiQa napisał(a):
Przy okazji (choć może to nieodpowiedni wątek) planujecie na forum zrobić jakiś dział w stylu "giełda"?
Aha, no trudno
A w stopce można wyrazić chęć sprzedaży sprzętu?
AdiQa napisał(a):
A w stopce można wyrazić chęć sprzedaży sprzętu?