Podziel się wrażeniami!
Witam!
Posiadam Alfę 350 i dawno temu pisałem właśnie o tym. Oczywiścirr jak zawsze szybko mi odpowiedzieliście za co wam bardzo dziękuję. A więc wracając do tematu dalej mam w planach zakup nowego obiektywu do ujęć sportowych. Głównie z jazd na deskorolce. Dowiedziałem się, że obiektyw w tym przypadku musi mieć stałe F/2,8. Akurat mój tata jedzie do Nowego Yorku i ma zamiar tam zakupić mi ten obiektyw. A więc czy zna ktoś może jakieś skelpy w Nowym Jorku i proszę również o podanie konkretnego modelu, jaki byście mi polecili. Jeśli ma ktoś informacje można też podać strony internetowe. Bardzo prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź. Mój budżet to 1500 zł
Dziękuję
Matti napisał(a):
A ja sie z wami nie zgodze
Jezeli chodzi o sport (koszykowka, pilka nozna, siatkowka) w gazetach / agencjach licza sie ciasne kadry wiec teoria o robieniu sportow szerokim katem jak dla mnie jest wyssana z palca.
kapiet napisał(a):
Głównie z jazd na deskorolce.
Dokladnie przeczytalem to co napisal, dlatego zaznaczylem o ktore sporty mi konkretnie chodzi. Nie znam sie na zdjeciach sportow ekstremalnych dlatego nie wypowiadam sie na temat
Przeprqszam za długa nieobecnosc na forum. Widzę ze temat wywołał dosyć spora dyskusje. Rzeczywiście zgadzam się ze wszystkimi opiniami, lecz sadze ze raczej zostanę przyjuz wyżej polecanym tamronie 17-50. Właściwie trochę nie strescilem mojego problemu. Zależy mi na bliskich, wyraźnych ujeciach. Wiec stanie w odległości 10 m chyba nie wchodzi w grę. Pozatym nie boje się ze jeden z moich kolegów jedym razem wyląduje na mojej alphie, pozostawiając jej w plaskiej formie. Aha rozwazalem jeszcze sigme 18-72 f/2.8. Czy myślicie ze będzie lepsza niż tamron??
Matti napisał(a):
Nie znam sie na zdjeciach sportow ekstremalnych dlatego nie wypowiadam sie na temat
Lajam, odbiegasz od tematu jezeli chcesz jeszcze podystkutowac na ten temat to zaprszam na PW
Kapiet, ja to odbieram tak : Sigmy z reguly bardzo szybkie szybkie szkla, ale zdarza im sie nie ostrzyc w punkt, natomiast Tamrony na odwrot.