anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Obiektyw Sigma 18 - 200

profile.country.pl_PL.title
smoku215
Początkujący

Obiektyw Sigma 18 - 200

Witam i pozdrawiam wszystkich:)
Jestem tu nowy i to jest mój pierwszy post. Od pół roku posiadam Alpha 300 i zastanawiam się nad zmianą KIT-a. Chodzi mi po głowie właśnie Sigma 18-200, proszę o pomoc, czy ten obiektyw jest wart uwagi? Cena jest dość przystępna, ok. 1000 zł :c10

9 ODPOW. 9
wratislavian
Początkujący

znam ten obiektyw. przy dłuższych ogniskowych jest rczej słaby. zresztą tak duża krotność nadaje się jedynie do spacerów. zastanów się czy zależy Ci bardziej na jakośći czy bardziej na wygodzie.

alcazarc
Początkujący

a ja się spytam poco za tak marna jakość przepłacać , tamrona kupisz za 800zł

smoku215
Początkujący

Dzięki za odpowiedź panowie. Trochę chodzę po górach i dlatego zastanawiam się właśnie nad obiektywem z taką ogniskową.

Alcazar napisał(a):

a ja się spytam poco za tak marna jakość przepłacać , tamrona kupisz za 800zł

Alcazar, a ten Tamron to jaki ma zakres?

sowski
Nowicjusz

Kupiłem Tamrona AF 18-200 mm f/3.5-6.3 XR Di-II LD Aspherical (IF).Obecnie wszędzie chcą 799.00 zł.
Jestem zadowolony i polecam do pstrykania na spacerach.
Tu jest bardzo ładne porównanie Sigmy i Tamrona http://dc.watch.impress.co.jp/cda/revie ... /1335.html" target="_blank" target="_blank
【タムロン to Tamron 【シグマ to Sigma
Praktycznie Tamron ma większy zakres ogniskowych.

Starosta.
Początkujący

smoku215 napisał(a):

Alcazar, a ten Tamron to jaki ma zakres?

Tamron AF 18-200mm f/3,5-6,3

Pozdrawia Starosta :grin:
alcazarc
Początkujący

tak na spacery obiektyw jest ok, mnie niestety rozczarowała jego rozdzielczość i to że przy dwóch najważniejszych dla mnie ogniskowych 18 i 200 zdjęcia wyglądały jak z zepsutej małpki.

smoku215
Początkujący

To widzę że te obiektywy z taką ogniskową nie są takie dobre, chyba na razie zostanę przy KIT-cie i skupię się na lepszym poznaniu mojego aparatu bo co prawda mam go pół roku ale cały czas klepałem na AUTO, czas poznać jego możliwości. Pozdrawiam :thumbsup:

wratislavian
Początkujący

smoku215 a może 16-105. bardzo dobre opinie o nim się czyta, a w góry chyba będzie jak znalazł. chociaż jest troche droższy niż Sigma.

no i w góry, każdy baca Ci to powie warto zabrać polar

smoku215
Początkujący

wratislavian napisał(a):

smoku215 a może 16-105. bardzo dobre opinie o nim się czyta, a w góry chyba będzie jak znalazł. chociaż jest troche droższy niż Sigma.

no i w góry, każdy baca Ci to powie warto zabrać polar

Właśnie tak czytam na forum i widzę że ten obiektyw jest chwalony, na razie jednak finanse nie pozwalają żeby takowy zakupić, ale masz rację Wratislavian że będzie on jak znalazł w góry. No i oczywiście o "polarku" też muszę pomyśleć:) Pozdrawiam...