Podziel się wrażeniami!
witam wszystkich ,
mam pytanko , mam a 450 od kilku dni , jest to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa , podobno podejdą mi obiektywy minolty , tylko które AF MD MC jakie sa miedzy nimi różnice ? , czy potrzebuje jakichś przejściówek?
podobna sytuacja dotyczy lamp minolty ,
ale tu sony już podaje zgodność z funkcjami , natomiast co polecacie , z minolty do zastosowania w
z góry dziękuje i pozdrawiam
denerwuje mnie to że w nie mogę na lampie ustawic dłuższego czasu niż 1/160
Nic specjalnego kit do analoga
http://www.dyxum.com/lenses/detail.asp?IDLens=35
znaczy ok? or not ok?
w skali od 1 do 10
Tego akurat nie miałem, ale mam bardzo podobny 28-85/3,5-5,6. Bardzo ładny, plastyczny obraz (jak dla mnie), ale niestety bardzo słaby pd światło.
dzięki Tadeusz , właśnie zakupiłem z body dynax 5 , może jest ktoś chętny na body?
to pytanie jeszcze z innej beczki , czy obiektywy do body pół-klatkowych są inaczej opisane niż pełno klatkowe. czy oznaczenie ogniskowych jest znormalizowane do pełnej klatki i czy obiektyw z
450 podejdzie m kiedyś do soniaka pełno klatkowego ?
joo napisał(a):
dzięki Tadeusz
to pytanie jeszcze z innej beczki , czy obiektywy do body pół-klatkowych są inaczej opisane niż pełno klatkowe. czy oznaczenie ogniskowych jest znormalizowane do pełnej klatki i czy obiektyw z
joo napisał(a):
no to mam kolejne pytanie , dotyczące obiektywów Minolty , tym razem chodzi o stałki, czy i jakie obiektywy minolty.lub dedykowane do minolt , pasują do sony, jak muszą być oznaczone, czy są stałki minolty z Af-em,jak je rozpoznać, jakie stałki i jakich firm polecacie ?
(ps chciałem wstępnie kupić taki w okolicach 35mm, aby sprawdzić jaka jest różnica w zdjęciach ze stałki 35 a zoomem 35,(( nie za drogi))
a jeszcze jakby ktos mógł mi napisać coś o obiektywach Apo i aspherical , tak po ludzku
Dzięki
joo napisał(a):
czy i jakie obiektywy minolty.lub dedykowane do minolt , pasują do sony, jak muszą być oznaczone
joo napisał(a):
czy są stałki minolty z Af-em,jak je rozpoznać,
joo napisał(a):
jakie stałki i jakich firm
joo napisał(a):
a jeszcze jakby ktos mógł mi napisać coś o obiektywach Apo i aspherical , tak po ludzku