Podziel się wrażeniami!
Pojawiła mi się mała ryska na LCD i pomyślałem o jakimś zabezpieczeniu dla niej. Co sądzicie o takiej osłonie na Alfe: http://www.sklep.fotoabc.com/?nav=0&poz=10&idtow=3,107,1167
Czy po naklejeniu takiej szybki będzie możliwy jej późniejszy demontaż bez uszczerbku dla ekranu?
Bez najmniejszego problemu. Po zdjęciu wystarczy przetrzeć brzegi LCD i... już.
A tak poza tym - jak już ją nakleisz to najprawdopodobniej nie będziesz miał potrzeby jej zdejmowania. Jest świetnie dopasowana i praktycznie niewidoczna. Nie pogarsza w zauważalny sposób obrazu na LCD.
Ponieważ sam takiej używam - mogę ją z czystym sumieniem polecić
Przed założeniem warto tylko bardzo dokładnie wyczyścić LCD żeby Cię później jakiś pyłek pomiędzy ekranem a osłoną nie irytował
również taką zakupiłem , można szczerze tą szybkę polecić, lepsze rozwiazanie od tego plastikowego dekla.
wyszedlem z takiego samego zalozenia - mam identyczna
Zakupiłem, czekam na przesyłkę
Zdam relację z moich wrażeń, a przy okazji się jeszcze zapytam: czy trzeba na coś zwrócić szczególną uwagę podczas zakładania tej osłony?
doslav napisał(a):
Przed założeniem warto tylko bardzo dokładnie wyczyścić LCD żeby Cię później jakiś pyłek pomiędzy ekranem a osłoną nie irytował
Przyklejone, cała akcja łącznie z czyszczeniem trwała ok 2 min.
Jak na razie jestem zadowolony, ekranik mniej się brudzi - wcześniej wystarczyło przyłożyć wizjer do oka i na LCD powstawały plamy. Dodatkowo - lepiej widać w ostrym słońcu
franek4always napisał(a):
ekranik mniej się brudzi
chyba będę musiał o tym pomyśleć...
ja korzystałem z oryginalnej sonowskiej plastikowej osłony, ale jeden zaczep mi peknał niestety... fakt faktem, była dobra i bez zastrzeżen, jednak kawałek plastiku za 50 zł