anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Osłona na ekran

oldguest
Początkujący

Osłona na ekran

Pojawiła mi się mała ryska na LCD i pomyślałem o jakimś zabezpieczeniu dla niej. Co sądzicie o takiej osłonie na Alfe: http://www.sklep.fotoabc.com/?nav=0&poz=10&idtow=3,107,1167
Czy po naklejeniu takiej szybki będzie możliwy jej późniejszy demontaż bez uszczerbku dla ekranu?

8 ODPOW. 8
profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

Bez najmniejszego problemu. Po zdjęciu wystarczy przetrzeć brzegi LCD i... już.
A tak poza tym - jak już ją nakleisz to najprawdopodobniej nie będziesz miał potrzeby jej zdejmowania. Jest świetnie dopasowana i praktycznie niewidoczna. Nie pogarsza w zauważalny sposób obrazu na LCD.
Ponieważ sam takiej używam - mogę ją z czystym sumieniem polecić :D

Przed założeniem warto tylko bardzo dokładnie wyczyścić LCD żeby Cię później jakiś pyłek pomiędzy ekranem a osłoną nie irytował ;)

alcazarc
Początkujący

również taką zakupiłem , można szczerze tą szybkę polecić, lepsze rozwiazanie od tego plastikowego dekla.

3464-----
Początkujący

wyszedlem z takiego samego zalozenia - mam identyczna :)

oldguest
Początkujący

Zakupiłem, czekam na przesyłkę :D
Zdam relację z moich wrażeń, a przy okazji się jeszcze zapytam: czy trzeba na coś zwrócić szczególną uwagę podczas zakładania tej osłony?

doslav.
Poszukiwacz

doslav napisał(a):

Przed założeniem warto tylko bardzo dokładnie wyczyścić LCD żeby Cię później jakiś pyłek pomiędzy ekranem a osłoną nie irytował ;)

:smileymrgreen:
No i fajnie byłoby przykleić osłonę prosto/dokładnie - estetyka ważna sprawa. Poza tym to naprawdę nie jest skomplikowana operacja :D

oldguest
Początkujący

Przyklejone, cała akcja łącznie z czyszczeniem trwała ok 2 min. :)
Jak na razie jestem zadowolony, ekranik mniej się brudzi - wcześniej wystarczyło przyłożyć wizjer do oka i na LCD powstawały plamy. Dodatkowo - lepiej widać w ostrym słońcu :D

doslav.
Poszukiwacz

franek4always napisał(a):

ekranik mniej się brudzi

A jak już się zapaskudzi to nie będziesz się bał przetrzeć "byleczym" albowiem primo - to tylko osłona, secundo - niełatwo ją zarysować (mi się jeszcze nie udało). Zadowolenia życzę :)

dejmien
Nowicjusz

chyba będę musiał o tym pomyśleć...

ja korzystałem z oryginalnej sonowskiej plastikowej osłony, ale jeden zaczep mi peknał niestety... fakt faktem, była dobra i bez zastrzeżen, jednak kawałek plastiku za 50 zł ;)