Podziel się wrażeniami!
Czy da się pilotem robić zdjęcia seryjne. Bo jak włączę tryb "pilot" to już nie mogę wybrać trybu seryjnego. Jest na to jakiś sposób?
I jeszcze jedno pytanie. Czujnik, który odbiera sygnał z pilota jest w gripie i przez to nie mogę robić zdjęć, kiedy aparat jest na statywie, a ja np. siedze w pewnej odległości ale za nim. Czy na to znalazłaby się jakaś rada? Pewnie nie, ale zawsze warto spytać.
oryginalny pilot RMT-DSLR1 jest pilotem na podczerwień więc musi się widzieć z odbiornikiem
Magda napisał(a):
Czy na to znalazłaby się jakaś rada?
SZFENDAK napisał(a):
oryginalny pilot RMT-DSLR1 jest pilotem na podczerwień więc musi się widzieć z odbiornikiem
Magda napisał(a):
Czy na to znalazłaby się jakaś rada?
tak, pilot radiowy np taki - http://allegro.pl/pilot-radiowy-sony-al" target="_blank ... 02577.html" target="_blank
mitech napisał(a):
nie wiem czy ten co podałeś będzie taki super.Kupiłem kiedyś podobny z taką samą antenką teleskopową i odesłałem tego samego dnia co dostałem. Działał jak chciał na 10 m. No w porywach może i z 5 m góra.
SZFENDAK napisał(a):
mitech napisał(a):
nie wiem czy ten co podałeś będzie taki super.Kupiłem kiedyś podobny z taką samą antenką teleskopową i odesłałem tego samego dnia co dostałem. Działał jak chciał na 10 m. No w porywach może i z 5 m góra.
Mirku może trafiłeś na jakiś wadliwy, ja kupiłem 2 lata temu 2 sztuki w baaardzo promocyjnej cenie (48zeta) i moje działają do 50m w terenie bez problemu, więcej nie sprawdzałem
To już na jedno pytanie znam odpowiedź. A może ktoś coś wie na temat trybu seryjnego. Jeżeli się nie da to fajnie by było, żeby dodali taką możliwość przez firmware. Może ktoś to przekaże do centrali
Magda napisał(a):
To już na jedno pytanie znam odpowiedź. A może ktoś coś wie na temat trybu seryjnego.
Ok. Dzięki. Liczyłam, że może jakoś da się seryjne z pilota na podczerwień. Skoro nie to trudno.