anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Pilot RMT-DSLR1

Magda------
Początkujący

Pilot RMT-DSLR1

Czy da się pilotem robić zdjęcia seryjne. Bo jak włączę tryb "pilot" to już nie mogę wybrać trybu seryjnego. Jest na to jakiś sposób?
I jeszcze jedno pytanie. Czujnik, który odbiera sygnał z pilota jest w gripie i przez to nie mogę robić zdjęć, kiedy aparat jest na statywie, a ja np. siedze w pewnej odległości ale za nim. Czy na to znalazłaby się jakaś rada? Pewnie nie, ale zawsze warto spytać.

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

oryginalny pilot RMT-DSLR1 jest pilotem na podczerwień więc musi się widzieć z odbiornikiem

Magda napisał(a):

Czy na to znalazłaby się jakaś rada?

tak, pilot radiowy np taki - http://allegro.pl/pilot-radiowy-sony-al ... 02577.html

profile.country.pl_PL.title
mitech
Poszukiwacz

SZFENDAK napisał(a):

oryginalny pilot RMT-DSLR1 jest pilotem na podczerwień więc musi się widzieć z odbiornikiem

Magda napisał(a):

Czy na to znalazłaby się jakaś rada?

tak, pilot radiowy np taki - http://allegro.pl/pilot-radiowy-sony-al" target="_blank ... 02577.html" target="_blank

Karol nie wiem czy ten co podałeś będzie taki super.Kupiłem kiedyś podobny z taką samą antenką teleskopową i odesłałem tego samego dnia co dostałem. Działał jak chciał na 10 m. No w porywach może i z 5 m góra. I wtedy mi zaproponowali drugi model działający na 2,4 Ghz z potwierdzeniem zasięgu. A w tym tu nawet nie piszą o częstotliwości. I mój pracuje na normalnych bakteriach dostępnych w każdym kiosku a nie na jakichś wynalazkach :smileymrgreen:
Tutaj jest taki tylko ja płaciłem prawie dwie stówki dwa lata temu .

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

mitech napisał(a):

nie wiem czy ten co podałeś będzie taki super.Kupiłem kiedyś podobny z taką samą antenką teleskopową i odesłałem tego samego dnia co dostałem. Działał jak chciał na 10 m. No w porywach może i z 5 m góra.

Mirku może trafiłeś na jakiś wadliwy, ja kupiłem 2 lata temu 2 sztuki w baaardzo promocyjnej cenie (48zeta) i moje działają do 50m w terenie bez problemu, więcej nie sprawdzałem

profile.country.pl_PL.title
mitech
Poszukiwacz

SZFENDAK napisał(a):

mitech napisał(a):

nie wiem czy ten co podałeś będzie taki super.Kupiłem kiedyś podobny z taką samą antenką teleskopową i odesłałem tego samego dnia co dostałem. Działał jak chciał na 10 m. No w porywach może i z 5 m góra.

Mirku może trafiłeś na jakiś wadliwy, ja kupiłem 2 lata temu 2 sztuki w baaardzo promocyjnej cenie (48zeta) i moje działają do 50m w terenie bez problemu, więcej nie sprawdzałem

No dzwoniłem i pytałem jak to jest. Goście sprawdzili i powiedzieli, że wszystkie jakie mają działają podobnie. No to ja im mówię, że 100 m w terenie to jest 100 a nie góra 10. No i mi wtedy zaproponowali drugi model na który jeszcze czekałem ze dwa tygodnie bo dopiero wyszedł i nie mieli na stanie.No i ten w terenie działa 100m z hakiem. Ale skoro u Ciebie jest OK to maże całą partię mieli trefną.

Magda------
Początkujący

To już na jedno pytanie znam odpowiedź. A może ktoś coś wie na temat trybu seryjnego. Jeżeli się nie da to fajnie by było, żeby dodali taką możliwość przez firmware. Może ktoś to przekaże do centrali :)

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Magda napisał(a):

To już na jedno pytanie znam odpowiedź. A może ktoś coś wie na temat trybu seryjnego.

dostałaś odpowiedź na obydwa pytania
za pomocą pilotów pokazanych przez nas jesteś w stanie wyzwolić aparat w każdym trybie(pojedynczy,seryjny), bo pilot połączony jest z aparatem za pomocą kabla, czyli dubluje przycisk spustu
nie wszystkie modele są wyposażone w gniazdo pilot/wyzwalacz

Magda------
Początkujący

Ok. Dzięki. Liczyłam, że może jakoś da się seryjne z pilota na podczerwień. Skoro nie to trudno.