anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

plecak do a300

profile.country.pl_PL.title
maciej1310
Początkujący

plecak do a300

w niedalekiej przyszłości :slight_smile: .
Możecie mi coś doradzić w tym względzie, pochwalcie się jakich plecaków używacie i czy jesteście z nich zadowoleni.

15 ODPOW. 15
ArturGniezno
Początkujący

Powiem tak kupiłem kiedys w Toruniu w galerii kopernikus dokladniej w mediam markt plecak hama za 80 zl mam miejsce dla body z podłaczonym tamronem + kit +HVL-42AM+ zesaw czysczący ładowarki kabelki karciochy pamięciochy czytniki zewnętrzny dysk twardy i nawet kanapkiz sokiem na wycieczki sie zmieszcza:)

xaeross
Początkujący

to strasznie fajnie ze masz taki plecaczek hama.. ja jak wspominalem zawsze mialem lowerpro i dlatego chcialem sie zapytac czy ktos sie zetknal z pelcakami manfrotto? torbe na krotkie wojaze mam wlasnie tej firmy chyba altus140 (dawali do aparatu wiec wziolem) miesci sie body z podpietym obiektywem i z boku jest kieszonka taka sprytna na 2 szklo.. z 2 strony miejsce na karty a w srodku jeszcze sie miescza filterki, dekielki, bateria i pilot sie zmiesci (dzisiaj wyslali!) szmatki itp tez sie mieszcza. jest jeszcze kieszonka z przodu na szmatki czy cokolwiek.. ale nie mam solidnego statywu mam tylko velbon cx440 i jakos tak niebardzo, niby daje rade ale jednak ciezko go ustawic i sie zbyt latwo telepie. Dlatego moja uwage przykula ta aukcja i ten zestawik. Jezeli ktos sie zetknal z ta zabawka i moze powiedziec jakie to solidne (zarowno statyw i plecak) to prosze o pomoc bo nigdzie w sklepie tego nie moge znalesc zeby samemu obmacac.

xaeross
Początkujący

no to sam sobie odpowiem
kupilem to
http://allegro.pl/item861824508_manfrot ... lecak.html" target="_blank
tylko ze na ebay ;] za 65 funciakow.. (jak by ktos chcial to podam linka)
przyszlo toto w wielkim pudle.. w srodku faktycznie torbo plecak.. wyglada solidnie.. chociaz nie ma pasa biodrowego. mnusto przegorodek kieszonek dupereli.. jakies przypinki w sumie nawet nie wiem do czego :) statyw sie miesci na styk.. chociaz moim zdaniem przydalo by sie ze 2cm luzu. do torby wejdzie cala masa dodatkwo.. sa wewnetrzne kieszonki.. miejsce na lapa, accu obiektywy, zestawy czyszczace, piwo, kanapki i jeszcze pewnie troche zostanie. co prawda zamiast torby na aprat ktora byla w zestawie uzywac bede lowerpro altus 140 bo sie ladnie miesci. jedyne zastrzezenie to takie ze statyw nie ma szybkozlaczki..no ale w takiej cenie.. :)
sam statyw solidny przemyslany... w porownaniu z velbone cx440, poza szybkozlaczka, no.. nawet nie ma co porownywac ;) moge polecic z czystym sumeiniem!

jeszcze znalazlem ze torba jest zaprojektowana przez KATA bags.. czyli nie tak najgorzej :)

bodo54
Początkujący

Witam!
Posiadam 2 plecaki SafepaQ.
Mnijszy na: body, 5 szkieł, lampę statyw i dodatki.
Większy na: 2 body ze szkłami, 4 szkła, lampę, statyw i dodatki.
dobry stosunek cena/jakość - 90,00 i 130,00 zł.

A300,500+szklarnia+statyw+dodatki

armalite
Początkujący

Ja mam Lowepro SlingShot 200AW - jest super. Mieści się aparat z założoną Sigmą 18-200, do tego w przegrodach jeszcze 70-300 i 17-70, ładowarka, osłona przeciwsłoneczna, gruszka, parę fitrów i kabel USB. W zewnętrznej kieszeni jest bateria, zapasowe karty i szpeje do czyszczenia, a drugiej zewnętrznej kieszeniu mam miejsce na jakąś małą butelkę wody i snickersa...
Nie bardzo tylko jest jak podczepić statyw, ale i tak jestem zadowolony - do łażenia po mieście z aparatem, tak żeby zawsze mieć go pod ręką nic więcej nie trzeba

wieszax
Początkujący

armalite napisał(a):

Ja mam Lowepro SlingShot 200AW - jest super. Mieści się aparat z założoną Sigmą 18-200, do tego w przegrodach jeszcze 70-300 i 17-70, ładowarka, osłona przeciwsłoneczna, gruszka, parę fitrów i kabel USB. W zewnętrznej kieszeni jest bateria, zapasowe karty i szpeje do czyszczenia, a drugiej zewnętrznej kieszeniu mam miejsce na jakąś małą butelkę wody i snickersa...
Nie bardzo tylko jest jak podczepić statyw, ale i tak jestem zadowolony - do łażenia po mieście z aparatem, tak żeby zawsze mieć go pod ręką nic więcej nie trzeba

Mam dokładnie taki sam plecaczek i muszę powiedzieć ze a500 + obiektywy + lampa + szkiełka itp. wchodzą i sie komponują bardzo dobrze.

Za tym plecakiem przemawia dokładnie:
- trwałość plecaka (korzystam z paru produktów z lowepro od lat i nie zawiodła mnie w ogóle)
- łatwość dostania sie do przegrody z aparatem (szybkość wyjęcia/schowania aparatu)
- pakowność (jak chodzi o wyjście w miasto czyli parę szkiełek, lampa, filtry itp.)

Ja zauważyłem dwa mankamenty tego plecaka:
- jedno trzymanie główne (po ostatniej wycieczce przy całym zapakowanym plecaku wracając bolały mnie plecy)
- są niby miejsca na statyw ale jak bym miał jeszcze jakiś statyw z "cięższych" czyli stabilniejszych to nie chce mi się wieżyc ze kogoś nie będą bolec plecy po dniu z zapakowanym plecakiem pod zamek jeszcze ze statywem doczepionym.

Mi udało się plecak dostać w cenie ok 200 zł wiec uważam ze to jest super cena za ten plecak.