anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

proszę o pomoc

profile.country.pl_PL.title
wewer24
Początkujący

proszę o pomoc

Witam.
Potrzebuje pomocy w sprawie zakupu obiektywu, posiadam od dłuższego czasu A300 i powiem,że jestem bardzo zadowolony z tego aparatu. Chcę dokupić do niego obiektyw i pogłębiać swoja pasje . Znalazłem na aukcji Allegro taki obiektyw Sigma 70-210 f2.8 AF i
potrzebuje opinii od was .Czy jest ktoś na tym forum kto posiada taki obiektyw i jest w stanie wypowiedzieć się na temat tego cacka. Powiem, że jestem bardzo zainteresowanym kupnem, ale nie wiem czy warto ponieważ nic nie wiem na jego temat, a koszt jest nie mały jak na moją kieszeń , kosztuje 2000zł. Nie chcę po prostu wywalić kasy w błoto. Jestem ciekaw jakie ma opinie. Czekam na wasze odpowiedzi

http://allegro.pl/item655276355_sigma_7 ... nolta.html.

Tak wygląda to cacko.
Z góry dziękuje wszystkim i pozdrawiam.

Marcin

15 ODPOW. 15
Szczupic
Użytkownik

Zastanów sie czy na pewno jest Ci potrzebny taki obiektyw :question:
Jest to wielki i ciężki obiektyw (waga kolo 1,3 kilo) fakt że jasny ale nie lepiej zainwestować te pieniądze w inne szkiełka :question:
Ja za mniej niż 2000 zł kupiłem trzy obiektywy Minolty 24/2,8 50/1,7 i 70-210/4 (flinta)
Chyba że potrzebujesz jasnego tele z szybkim AF to wtedy inna sprawa :)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
Matti-----
Początkujący

Zalezy wszystko od potrzeb. Mozna zrobic tak jak kolega ale jezeli potrzebujesz w miare dobrego obiektywu do np. fotografii sportowej to zdecydowanie polecam ;)

wewer24
Początkujący

Powiem tak. Lubie robić zdjęcia ludziom, wyłapywać ich z tłumu tak z nie nawet nie spodziewają się tego. lubię iść do lasu y pstrykać foty zwierzętom, takie lubię zdjęcia robić zdjęcia,że poprostu doradzicie mi jaki mam obiektyw kupić do tego rodzaju zdjęć. Liczę na waszą pomoc.

Matti-----
Początkujący

Hmm A300 nie spisuje sie rewelacyjnie jezeli chodzi o szumy wiec jezeli chodzisz do lasu to tam zdecydowanie przyda Ci sie jasny obiektyw ;)

wewer24
Początkujący

Właśnie, jest mała wadą tego aparatu,że już na iso 400 widać szumy.

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

do fotografowania zwierząt to ten obiektyw jest za krótki no chyba że strzelasz foty w zoo do sarny z takim obiektywem nie podejdziesz...
zajrzyj tu robione maf 400/f4,5 plus tc 1,4 viewtopic.php?f=32&t=56&p=30496#p30496

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

ta sigma to całkiem przyzwoity obiektyw a cenowo całkiem atrakcyjny
to że ciężki no cóż im większy i jaśniejszy tym cięższy niestety

pawelszymanski6 napisał(a):

zajrzyj tu robione maf 400/f4,5 plus tc 1,4

Paweł to nie jest dobry przykład
po pierwsze obiektyw prawie nie do kupienia a jak się pojawia to cena przekracza 30 tysi
po drugie właśnie waga tego obiektywu, trzeba mieć kawałek łapki by to utrzymać :D

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

SZFENDAK napisał(a):

ta sigma to całkiem przyzwoity obiektyw a cenowo całkiem atrakcyjny
to że ciężki no cóż im większy i jaśniejszy tym cięższy niestety

pawelszymanski6 napisał(a):

zajrzyj tu robione maf 400/f4,5 plus tc 1,4

Paweł to nie jest dobry przykład
po pierwsze obiektyw prawie nie do kupienia a jak się pojawia to cena przekracza 30 tysi
po drugie właśnie waga tego obiektywu, trzeba mieć kawałek łapki by to utrzymać :D

oj ja wiem że nie dobry ale chciałem pokazać że 200mm to trochę za mało do focenia zwierzaków w lesie a Mitech akurat wrzucił fajne fotki ;) min to 300mm ja teraz się przymierzam do kupna szkiełka na zwierzaczki tylko nie wiem który obiektyw wybrać 70-400g vs sigma 150-500 :D

wewer24
Początkujący

mówicie że warto kupić ten obietw.A ja mam obawy nadal co do tego modelu , po prostu nie mogę znaleźć informacji na temat tego cacka.