Podziel się wrażeniami!
Siemka ! Słuchajcie mam dylemat, na ktora lampe sie zdecydowac do a300..bardziej przekonany jestem do hvl 58. Moze mi cos podpowiecie ktora wybrac...
Wiem ze sigma jest odpowiednikiem sony, wiec sa podobne..ale jednak wole popytac
dla twojej informacji - jestem bardzo bezstronny
nie jestem pracownikiem SONY Poland
co do lampy - obawiam, że nie znajdzie się "właściciel"
kris napisał(a):
co do lampy - obawiam, że nie znajdzie się "właściciel"
większa liczba przewodnia
zmiana położenia palnika odbywa się bez zbędnych przycisków blokujących (jak w sigmie) - to był ważny powód dla którego zmieniłem hvl42 na hvl58 - nie wiem jaki jest sens z tymi blokadami
a i najważniejsze dla mnie: nie ufam niezależnym producentom
gdybym miał nikona, canona, penataxa, olympusa - kupiłbym lampę tych producentów http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif
Siemka ! Słuchajcie mam dylemat, na ktora lampe sie zdecydowac do a300..bardziej przekonany jestem do hvl 58. Moze mi cos podpowiecie ktora wybrac...
Wiem ze sigma jest odpowiednikiem sony, wiec sa podobne..ale jednak wole popytac
aktualnie uzywam hvl 42 i jestem z niej zadowolony
temat troszke stary...
doszedłem do wniosku, ze na poczatek 42 starczy. W końcu fotoamator , wiec lepszej na razie nie potrzebuje.
Systemowa lampa jest... - systemowa i pasuje do wszystkiego. Podpinałem swoją HVL-58 do A700, A500, do Minolty D7D, D5D czy do analogowej minolty D5 - lampa pasuje - Sony zachowało pełną ciągłość kompatybilności i chwała im za to. W drugą stronę też to działa. Lampa Minolty 5600 pasuje do każdego aparatu Sony... Poza tym jak ma się dwie takie lampy to można sobie zrobić bezprzewodowe małe studio