Podziel się wrażeniami!
1. Co sądzicie o w/w obiektywie?
2. Co oznacza skrót 'SAM' w nazwie?
3. Czy obiektyw posiada ostrzenie wewnętrzne?
Jeśli ktoś potrafi odpowiedzieć na któreś z powyższych pytań to byłbym niezmiernie wdzięczny.
1. Lepszy od poprzednika (18-70). Mały. Lekki. Ostry (jak na swoją klasę/cenę/zooma)
2. SAM oznacza, że obiektyw ma wbudowany silnik (Smooth Autofocus Motor)
btw opis obiektywu na stronie sony.pl
Inaczej sformułuję pytanie - czy warto go kupić czy lepiej rozejrzeć się za czymś innym? Jak czytam opinie na jego temat na Dyxum to jego oceny są równie dobre, co mogłoby się wydawać innych, lepszych niż KITowe obiektywów. Dlatego też zastanawiam się czy lepszym pomysłem jest zakup tego, bądź co bądź, KITa czy szukanie czegoś lepszego.
Zależy ile chcesz na to przeznaczyć. Ja Ci polecam sony 16-105mm (kit od alfy 700)
Wymieniony przeze mnie obiektyw kosztowałby 400zł. Chyba jednak skłaniam się ku myśli, żeby sobie odpuścić kolejnego KITa i cierpliwie szukać czegoś lepszego, nawet jeśli miałbym za to dać więcej kasy. No chyba, że rzeczywiście warto.
kamil1114 napisał(a):
Zależy ile chcesz na to przeznaczyć. Ja Ci polecam sony 16-105mm (kit od alfy 700)
Cosmo napisał(a):
No chyba, że rzeczywiście warto.
acinloop napisał(a):
kamil1114 napisał(a):
I nazywanie tego obiektywu kitem jest troszkę nie na miejscu,
Lajam napisał(a):
...Co powiesz w takim razie na A700Z gdzie obiektywem "kitowym" był Zeiss 16-80?
Widać Lajam nie zrozumiał mojego zamysłu albo ja nie zrozumiałem postu kamil1114.
Sam już nie wiem...
Bądź co bądź nie maiłem na myśli tego że ten obiektyw jest do bani.