anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Alpha 300 a lampa Sunpak 4000AF

zygyfy
Początkujący

Sony Alpha 300 a lampa Sunpak 4000AF

Mam pytanie do znających się na lampach zewnętrznych. Wujek chce mi podarować lampę SUNPAK PowerZoom 4000AF, tylko ja nie wiem czy ona w ogóle przypasuje do mojego aparatu. A jeżeli już przypasuje pomoże coś więcej niż wbudowana lampa? Z góry dziękuję znającym takową lampę za odpowiedź i ewentualne wskazówki w użytkowaniu ;)

3 ODPOW. 3
profile.country.pl_PL.title
acinloop
Nowicjusz

Najpierw dowiedz się, czy mocowanie tej lampy będzie pasowało do Twojego aparatu.

zygyfy
Początkujący

Dobra zamocowałem. Pierwsze pstryki bez ustawiania lampy dają do zrozumienia, że działa i błyska. Widze z tyłu lampy guziczki dzięki którym ustawiam jakieś zoomy;) Chyba przygarne za darmo;)

profile.country.pl_PL.title
skubielec
Początkujący

Witam !

Posiadam dokładnie ten sam model tej samej firmy. Używam z moją A200. Sprawuje się rewelacyjnie. Co prawda zawsze błyska z tą samą (pełną) moca, ale od czego jest czas i pzrysłona. Lampa o niebo lepsza (mocniejsza) niż wbudowana, co prawda to juz wiekowa konstrukcja, ale do nauki w manualu jak znalazł. Lampa działa nawet w zakresie auto zooma i wspomagania AF, polecam każdemu kto chce się nauczyć manuala (lampy błyskowej), lampke mozna wyrwać na allegro za ok.100 złociszy :)

Pozdrawiam