Podziel się wrażeniami!
W najbliższym czasie planuje zakup dodatkowego (jakiegoś jasnego) obiektywu. Na razie mam tylko kitowy. Zastanawiam się nad czymś takim;
http://allegro.pl/sony-minolta-af-50-1- ... 47934.html
Co o nim sądzicie
że jest strasznie drogo.
Zważywszy, że za podobną lub niższą kwotę można mieć SONY 50mm 1.8 SAL - nówkę, z gwarancją.
Na temat jasnej i budżetowej 50tki już tutaj wiele napisano. Tak samo wiele napisano w sprawie dodatkowych obiektywów. Wystarczy poczytać wątki, które już istnieją.
kris napisał(a):
Zważywszy, że za podobną lub niższą kwotę można mieć SONY 50mm 1.8 SAL - nówkę, z gwarancją
nie wiem skąd takie podejście: Allegro jako wyznacznik
Dla mnie to ostatnie miejsce gdzie szukam sprzętu foto (typu obiektyw, aparat itd.). Najczęściej korzystam ze sprawdzonych sklepów i z przeglądarek e-sklepów (portale porównujące ceny w różnych miejscach w sieci).
Jednak skusiłem się i kupiłem go dziś, nowy za 600pln. Zrobiłem nim z 200 zdj i mam bardzo pozytywne wrażenia. Kitowy na razie spoczywa sobie
F1.8 to świetna sprawa - przy nieco podwyższonym ISO i stabilizacji obrazu, można z powodzeniem używać krótkich czasów otw. migawki bez użycia lampy błyskowej w warunkach gdzie panuje słabe światło. Bardzo precyzyjny i szybki AF to też jego zaleta.
Brakuje trochę szerokiego kąta, ale nie ma co narzekać, za tą cenę nie ma nic lepszego