Podziel się wrażeniami!
witam serdecznie
co myslicie o tym obiektywie
http://allegro.pl/item663754611_sony_75 ... f_vat.html" target="_blank
nada sie do a300?
KarolC napisał(a):
acinloop napisał(a):
Według mnie zdjęcia colorful są znacznie ciekawsze
To niech spróbuje je wysłać na jakiś serwis ze zdjęciami lotniczymi, zobaczymy czy przyjmą
proszę również o zaprzestanie dyskutowania w temacie jakości czyichś zdjęć w tym miejscu.
z góry dziękuję i gorąco pozdrawiam
acinloop napisał(a):
KarolC napisał(a):
acinloop napisał(a):
Według mnie zdjęcia colorful są znacznie ciekawsze
To niech spróbuje je wysłać na jakiś serwis ze zdjęciami lotniczymi, zobaczymy czy przyjmą
Wątpisz w umiejętności colorful
Tu nie chodzi o wysyłanie zdjęć na jakieś serwisy lotnicze... Na tym forum prezentujemy swoje prace i umiejętności, oceniamy je a nie ścigamy się w ilości przyjętych zdjęć na inne serwisy (zapewne w celach zarobkowych)
Karolu C myślę że jeśli masz ochotę tak mocno i agresywnie przechwalać się swymi umiejętnościami w zakresie fotografii lotniczej to polecam forum które wymieniłeś lub spotter.pl tam na pewno zostaniesz doceniony a stanie na górce na Okęciu jak dla mnie jest chore bo miałem ten widok i hałas przez 35 lat za oknem
Koleżanka Colorful robiła to po raz pierwszy a jak widzisz całkiem dobrze sobie radzi
poza tym na naszym forum jest kilku znanych spoterów(choć by Tomek http://tompac.pl/index.php?option=com_expose&Itemid=2 ) i żaden w ten sposób nie odnosi się do pozostałych użytkowników ukazując swą "wyższość" nad innymi wręcz bo przeciwnie chętnie służą radą
życzę owocnych sukcesów przy strzałach do samolotów
SZFENDAK napisał(a):
Karolu C myślę że jeśli masz ochotę tak mocno i agresywnie przechwalać się swymi umiejętnościami w zakresie fotografii lotniczej to polecam forum które wymieniłeś lub spotter.pl tam na pewno zostaniesz doceniony a stanie na górce na Okęciu jak dla mnie jest chore bo miałem ten widok i hałas przez 35 lat za oknem
Koleżanka Colorful robiła to po raz pierwszy a jak widzisz całkiem dobrze sobie radzi
poza tym na naszym forum jest kilku znanych spoterów(choć by Tomek http://tompac.pl/index.php?option=com_expose&Itemid=2" target="_blank" target="_blank ) i żaden w ten sposób nie odnosi się do pozostałych użytkowników ukazując swą "wyższość" nad innymi wręcz bo przeciwnie chętnie służą radą
życzę owocnych sukcesów przy strzałach do samolotów
SZFENDAK napisał(a):
a stanie na górce na Okęciu jak dla mnie jest chore bo miałem ten widok i hałas przez 35 lat za oknem
KarolC napisał(a):
Ten widok i hałas to najcudowniejsza rzecz na świecie Zapraszam na górkę
SZFENDAK napisał(a):
poza tym na naszym forum jest kilku znanych spoterów(choć by Tomek http://tompac.pl/index.php?option=com_expose&Itemid=2" target="_blank )
tompac napisał(a):
W kwestii formalnej, nie jestem, nie byłem i pewnie nigdy nie będę spotterem,
Jako, że również zajmuję się fotografowaniem samolotów to pozwolę sobie zabrać głos.
Karol - Złe forum sobie wybrałeś na swoje uwagi. Tutaj nikt nie prezentuje zdjęć które mają iść na airliners.net czy JP Tylko fotografują dla siebie a nie żeby fotka się spodobła screneerom. A wiadmo jak musi wyglądać zdjęcie do galerii lotniczej, musi być odpowiednio obrobione, skadrowane, wyostrzone itd. Jest cały regulamin. Zdjęcia które zrobiła koleżanka colorful owszem jeżeli chodzi o galerie lotnicze to kompletnie one się nie nadają, ale jako zdjęcie samo w sobie są ok. Ja też robię sporo zdjęć samolotom które nigdy nie weszłyby do galerii, ale jako widok, wspomnie są wporządku Nie każdy kto zrobi zdjęcie samolotowi jest od razu spotterem i zdjęcie nie musi wyglądać jak z airliners.net.
Zapewne znasz adres forum na którym dyskutuje się tylko o lotnictwie jak również jest dział zdjęć lotniczych i można dowoli dystkutować o naszych fotkach, podpowiadać co jest nie tak i zadawać pytania. Jak to na forum Więcej dystansu do tego.
Pozdrawiam
SZFENDAK napisał(a):
tompac napisał(a):
W kwestii formalnej, nie jestem, nie byłem i pewnie nigdy nie będę spotterem,
Tomku wybacz skojarzenie
Ty patrzysz na to inaczej tak bardziej z duszą i sercem