Podziel się wrażeniami!
witam
mam pytanko posiadam A200 szkła ... 18-70mm oraz DT 1.8/50 SAM i lampę HVL-F42AM ...
chciałbym się poradzić czy dało by radę w mieszkaniu takim sprzętem akty robić
ma ktoś pomysł jak na kilku metrach pokoju to zrobić i może ktoś coś podpowie, nie wiem lampę przysłonić jakimś materiałem żeby oświetlała konkretną część ciała .... hmm
ps słyszałem ze można wykonac ze słomek do picia wklejonych w kartonowe pudełko taką nakładkę która skieruje światło skupione w jeden punkt
ok
zacznę od budowy softboxa
a co do kobiet i aktów to napewno bardzo dużo chciało by, ale się wstydzi lub ktoś wstydzi się ten temat poruszyć lub nie daje jej poczucia bezpieczeństwa i tego że nie będą się siebie krępować
Zdecydowanie lampa w tr. bezprzewodowy i w manualu najlepiej.
I zoom lampy też w manual - przy najdłuższej ogniskowej będziesz miał fajne skupione światło - coś będzie można oświetlić a coś pozostawić w mroku
Można jeszcze jakąś blende dorzucić - kawałek styropianu metr na metr albo biały karton B1, żeby trochę cienie rozświetlić
I eksperymentować jak najwięcej oczywiście
jak dobrze pójdzie to dziś 1 akty o ile ten softbox który zrobiłem da radę no i jeśli podołam ja
ludzik82r napisał(a):
jak dobrze pójdzie to dziś 1 akty o ile ten softbox który zrobiłem da radę no i jeśli podołam ja
A efektow Twojej pracy to tu szukac czy w galerii?
w galerii