anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

akty

profile.country.pl_PL.title
ludzik82r
Początkujący

akty

witam :)

mam pytanko posiadam A200 szkła ... 18-70mm oraz DT 1.8/50 SAM i lampę HVL-F42AM ...
chciałbym się poradzić czy dało by radę w mieszkaniu takim sprzętem akty robić

ma ktoś pomysł jak na kilku metrach pokoju to zrobić i może ktoś coś podpowie, nie wiem lampę przysłonić jakimś materiałem żeby oświetlała konkretną część ciała .... hmm

ps słyszałem ze można wykonac ze słomek do picia wklejonych w kartonowe pudełko taką nakładkę która skieruje światło skupione w jeden punkt

15 ODPOW. 15
ludzik82r
Początkujący

ok :)

zacznę od budowy softboxa

a co do kobiet i aktów to napewno bardzo dużo chciało by, ale się wstydzi lub ktoś wstydzi się ten temat poruszyć lub nie daje jej poczucia bezpieczeństwa i tego że nie będą się siebie krępować

profile.country.PL.title
JerzMich
Nowicjusz

Zdecydowanie lampa w tr. bezprzewodowy i w manualu najlepiej.
I zoom lampy też w manual - przy najdłuższej ogniskowej będziesz miał fajne skupione światło - coś będzie można oświetlić a coś pozostawić w mroku ;)
Można jeszcze jakąś blende dorzucić - kawałek styropianu metr na metr albo biały karton B1, żeby trochę cienie rozświetlić

I eksperymentować jak najwięcej oczywiście

ludzik82r
Początkujący

jak dobrze pójdzie to dziś 1 akty :) o ile ten softbox który zrobiłem da radę :D no i jeśli podołam ja :D

Bertone.
Poszukiwacz

ludzik82r napisał(a):

jak dobrze pójdzie to dziś 1 akty :) o ile ten softbox który zrobiłem da radę :D no i jeśli podołam ja :D

Powodzenia ;) :D

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.en_GB.title
Monty-----
Poszukiwacz

A efektow Twojej pracy to tu szukac czy w galerii? :? :c6

ludzik82r
Początkujący

w galerii