anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Linux

profile.country.pl_PL.title
ludzik82r
Początkujący

Linux

Czy ktoś z was pracuję na linuxie 64bit ??
zastanawiam się nad zainstalowaniem ...

Jak wygląda obróbka dla 64bit arw, Gimp wiadomo ale czy jeszcze jakieś prgogramy do HDR np

20 ODPOW. 20
witsu------
Początkujący

Długi czas siedziałem na linuksie, ale musiałem zrezygnować z powodu braku przyzwoitego programu do nieliniowej edycji wideo. Jeśli chodzi o grafikę, to spokojnie można pracować. Jest oczywiście GIMP i ufraw, również RawTherepee jest w wersji 64 bit. A tak w ogóle to najlpszym linuksowym softem do katalogowania i obróbki foto jest moim zdaniem digikam. Ten program w 100% zaspokajał moje potrzeby grzebania w zdjęciach. Wszystkie te programy są w naszym ojczystym języku.

ludzik82r
Początkujący

a którą dystrybucje polecasz?

witsu------
Początkujący

To zależy jak bardzo jesteś zaawansowany. Jeśli dopiero zaczynasz to ściągnij sobie ubuntu i będzie OK!
http://ubuntu.pl/pobierz.php

ludzik82r
Początkujący

zasysam zobaczymy jak będzie ... kończy mi się licencja na Win 7 a cena niestety kosmiczna , mam orginalną Vistę ale to syf

Bertone.
Poszukiwacz

ludzik82r napisał(a):

...mam orginalną Vistę ale to syf

Dlaczego ?
Też mam orginalną Viste dokładnie Home Premium.
Cały czas pracowałem na XP i tez miłem obawy co do Visty.
Jedyny minus Visty jak dla mnie to taki , że za każdym razem pyta się " czy jestem pewien"
Ogólnie chodzi szybko i jestem bardzo zadowolony :smileythumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
ludzik82r
Początkujący

ja pracuję na laptopie i na viście muliło po jakimś czasie ... zainstalowałem win 7 i zupełnie inna bajka wszystko śmiga dużo szybciej

Bertone.
Poszukiwacz

Też klikam na nowym laptopie z Vistą od jakiś 3 tygodni i nic nie muli , chodzi naprawde rewelacyjnie :thumbsup:
Chociaż spodziewałem się , liczyłem się z tym , że będzie wszsystko chodzi do d*** :slight_smile:
A tu taka niespodzianka :D

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
kamil1114
Początkujący

bertone1982 napisał(a):

ludzik82r napisał(a):

...mam orginalną Vistę ale to syf

Dlaczego ?
Też mam orginalną Viste dokładnie Home Premium.
Cały czas pracowałem na XP i tez miłem obawy co do Visty.
Jedyny minus Visty jak dla mnie to taki , że za każdym razem pyta się " czy jestem pewien"
Ogólnie chodzi szybko i jestem bardzo zadowolony :thumbsup:

Można zlikwidować to pytanie. Jak wpiszesz w uruchom msconfig i potem zakładka narzędzia i tam masz opcję Wyłącz kontrolę konta użytkownika. Uruchom to , zrestartuj ponownie komputer i będzie ok. Ja też uważam że Vista jest OK. Niektóre firmy udostępniają taką opcję , że jak kupiłeś laptopa z zainstalowaną Vistą , to możesz za darmo wgrać windowsa 7. Płacisz tylko za wysyłkę płyt. Ja niedawno kupiłem laptopa i skorzystałem z tej opcji. Po 22 października przyjdzie do mnie siódemka w wersji box ! :D

Przepraszam za offtopa.

oldguest
Początkujący

bertone1982 napisał(a):

Też klikam na nowym laptopie z Vistą od jakiś 3 tygodni i nic nie muli , chodzi naprawde rewelacyjnie :thumbsup:
Chociaż spodziewałem się , liczyłem się z tym , że będzie wszsystko chodzi do d*** :slight_smile:
A tu taka niespodzianka :D

hi, hi, 3 tygodnie ;)
Zobaczymy co powiesz za rok ;)