Podziel się wrażeniami!
Zima trzyma i tylko najwięksi twardziele wybierają się w teren z aparatem, do tego wieczory, które choć już krótsze to i tak wystarczająco długie aby przed snem oddać sie postprodukcji fotograficznej.
Chciałem Wam zaproponować zabawę w przycinanie kadrów, która polegałaby na tym, że kilka/kilkanaście osób umieszcza w wyznaczonym wątku (nie tym) surowe pliki (o zadanych wymiarach). Następnie osoby biorące udział w zabawie ściągają pliki pozostałych uczestników i poddają je cięciu wg. własnego spojrzenia. Potem zdjęcia publikujemy i porównujemy co nam wyszło. Co Wy na to? Kto chętny?
Sprawy techniczne do obgadania po akceptacji pomysłu.
UWAGA Mały "regulamin" pojawił sie tu
Jestem za. Trening czyni mistrza, a efekty zabawy mogą być zaskakujące. Jeśli dodać jeszcze do tego konwersję... Chętnie udostępnię miejsce na serwerze skąd będzie można pobrać plik w oryginalnych rozmiarach. Wystarczy przysłać mi plik meilem.
Tomku ciekawy pomysł
Creatoor napisał(a):
Jeśli dodać jeszcze do tego konwersję...
Creatoor napisał(a):
Chętnie udostępnię miejsce na serwerze skąd będzie można pobrać plik w oryginalnych rozmiarach. Wystarczy przysłać mi plik meilem.
tompac napisał(a):
Zostańmy na razie przy samym kadrowaniu
tompac napisał(a):
Nie wiem ile osób zdaje sobie sprawę z tego, że kadr to coś w rodzaju fundamentu, bez niego inne elementy są nic nie warte, dlatego nad kadrem warto popracować.
Chętnie się skuszę
Mi też ten pomysł sie podoba
Nauka przez zabawę - jestem za
Jestem za nie ma to jak dobrze chlasnąć sobie kadr
Cudny pomysł! Również jestem za