Podziel się wrażeniami!
Zima trzyma i tylko najwięksi twardziele wybierają się w teren z aparatem, do tego wieczory, które choć już krótsze to i tak wystarczająco długie aby przed snem oddać sie postprodukcji fotograficznej.
Chciałem Wam zaproponować zabawę w przycinanie kadrów, która polegałaby na tym, że kilka/kilkanaście osób umieszcza w wyznaczonym wątku (nie tym) surowe pliki (o zadanych wymiarach). Następnie osoby biorące udział w zabawie ściągają pliki pozostałych uczestników i poddają je cięciu wg. własnego spojrzenia. Potem zdjęcia publikujemy i porównujemy co nam wyszło. Co Wy na to? Kto chętny?
Sprawy techniczne do obgadania po akceptacji pomysłu.
UWAGA Mały "regulamin" pojawił sie tu
świetny pomysł bo z tym kadrowaniem to najwięcej problemu , nie żeby pomysłów brakowało , ale zawsze można by było podpatrzeć jak kadrują ci którzy maja większą wyobraźnie.
Creatoor napisał(a):
Zanim zabawa rozpocznie się na dobre proponuję przypomnieć sobie trochę teorii:
ABC fotografii – kompozycja
UWAGA Mały "regulamin" pojawił sie tu
Sorry za lakoniczność ale miałem dzisiaj ciężki dzień, myślę, że ta edycja i tak nam posłuży do dotarcia formuły zabawy
Przypominam, że czekamy już na materiały do zabawy - szczegóły w tym wątku
viewtopic.php?f=35&t=4851
Pojawiły się już pierwsze pliki, zaczynamy
10zer napisał(a):
A ja tylko to zdanie przeczytałem w całości z tego artykułu "Umiejętne łamanie zasad jest bowiem równie ważne, co ich opanowanie."
dejmien napisał(a):
Pojawiły się już pierwsze pliki, zaczynamy
no nie powiem , zassałem i już mnie głowa rozbolała to nie będzie prosta zabawa
nie jest łatwo, to trzeba przyznać
ale nikt nie obiecywał, że łatwo będzie. grunt to wykrzesać z siebie jak najwięcej!
samo kadrowanie, czy kadrowanie i lifting zdjęcia ?
Creatoor napisał(a):
tompac napisał(a):
Zostańmy na razie przy samym kadrowaniu