anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Nowe filmiki na lustrzanka.sony.pl

profile.country.PL.title
Rafiki.
Doradca

Nowe filmiki na lustrzanka.sony.pl

Zapraszam do zajrzenia na stronę lustrzanka.sony.pl
Można znaleźć nowe filmy zrealizowane w Gołuchowie.
http://www.lustrzanka.sony.pl/indexc.php?quality=low" target="_blank
- Fotografowanie nocą
- Fotografowanie pejzażu
- Fotografowanie ruchu
- Jak trzymać aparat
- Niezbędnik fotoamatora

23 ODPOW. 23
profile.country.PL.title
JennyM-----
Poszukiwacz

popieram Krisa :thumbsup:

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Powstaje jednak ryzyko związane z czyszczeniem na własną rękę.

Moim zdaniem ktoś, kto nie czuje się pewnie "manualnie" nie powinien zabierać się za czyszczenie matrycy bo sobie więcej szkody niż pożytku narobi. Nawet jak obejrzy najlepiej zrealizowany film na świecie.

Druga sprawa - intencje są szlachetne, ale weźcie też np. takie aspekty: czyszczenie matrycy wymagałoby wyprodukowania specjalistycznych środków przez producenta aparatu. W obecnych warunkach taki film byłby niczym innym jak reklamą produktów innych firm.

Poza tym jest to dość trudne technicznie do zrealizowania.

Ja widziałbym tam przede wszystkim rozszerzenie tematu makrofotografii - jest to dziedzina bardzo lubiana przez początkujących użytkowników - chodzi mi o zrozumiałe wyjaśnienie pojęć: skala odwzorowania, minimalna odległość itp.

Jak mi coś wpadnie sensownego to jeszcze dopiszę :)

A generalnie to produkcja z Gołuchowa to już naprawdę świetna realizacja :thumbsup:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Lajam napisał(a):

A generalnie to produkcja z Gołuchowa to już naprawdę świetna realizacja :thumbsup:

to już wypasione filmy :smileythumbsup:
pierwsza klasa :D

Arturro10
Użytkownik

Krisie ja się wcale nie obrażam :) i nie mówię że to jest konieczne aby taki film powstał, padały propozycje to i ja podałem swoją ;) , a chętnie też dowiedziałbym się dokładnie o fotografowaniu w pełnym manualu bo powiem szczerze że ciężko czasami dobrać mi odpowiednie parametry :? i wtedy zmieniam na tryb A lub S (w zależności od potrzeby), a na turniejach na tryb sport najczęściej.