anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kto dodał ten temat do Ja też

sgrodnicki
Nowicjusz

Instalacja systemu, a gwarancja. Pilne!

Witam Serdecznie

Mam mały problem, otóż, będąc w Holandii zakupiłem w  sklepie z używana elektroniką, Laptop Sony Vaio VGN-FZ11S. Sprzedający go przywiózł, przekazał informacje, że 1 miesiąc gwarancji i pojechał. Po zainstalowaniu jakiejkolwiek gry, nic się nie działo, przy włączaniu. Zrobiłem klasyfikację systemu, za grafikę w grach i Aero karta dostała 1punkt. Patrzę, niema sterowników, po przetrząśnięciu wszstkich stron i pobraniu kilkunastu różnych sterowników, dla tego systemu, który zainstalował sprzedawca (Windows 7 Ultimate 64 bit) nic nie chciało się zainstalować, wywalając za każdym razem, że niema takiej (8400M GT) karty graficznej. Po przeczytaniu informacji w internecie, dowiedziałem się, że ten laptop nie za bardzo przyjmuje system 64 bitowy. Tak więc postanowiłem zainstalować system 32bitowy, po zainstalowaniu, wszystkie sterowniki weszły bez problemu, gry także chodziły , a punktacja w klasyfikacji to ok 4. Moje szczęście, nie trwało długo ponieważ, po 3 dniach laptop się zaciął, po ponowny uruchomieniu rozdzielczość była bardzo mała, i na ekranie był obraz w kilku kolorach, plus wielkie czerwone linie przechodzące przez ekran. Ewidentnie wina karty graficznej, po zaczerpnięciu informacji dowiedziałem, się że w tym laptopie się to zdąża, i najczęściej trzeba przylutować kartę graficzną. Oddałem na gwarancje, a sprzedawca ja odrzucił tłumacząc się zmianą systemu. Proszę o pomoc.

Kto dodał ten temat do Ja też