anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kto dodał to rozwiązanie do Ja też

profile.country.PL.title
zminkers
Nowicjusz

Poradziłem sobie z tym problemem.

Poczytałem o problemie grzejących się notebooków, zdobyłem się na odwagę i rozkręciłem swojego Vaio. Odkręciłem wentylator wraz z radiatorem i odkleiłem kanały chłodzące od procesora i karty graficznej (właściwie od karty graficznej kanał odpadł sam, pasta chłodząca nie trzymała go w ogóle, była zupełnie twarda i pokruszona).

Wyczyściłem wentylator, radiator (kurzu było tyle że nie było prześwitu, a co za tym idzie, wentylator pracując nawet na maksymalnych obrotach nie wyrzucał ciepłego powietrza na zewnątrz), wyczyściłem powierzchnie karty graficznej i procesora ze starej pasty chłodzącej.

Po tych czynnosciach nałożyłem nową pastę i zmontowałem wszystko do kupy.

Od tej pory nie mam problemów z moim Vaio.

Komputer działa jak nowy.

Jeżeli macie więcej pytań co do własnoręcznej naprawy. Piszcie śmiało do mnie. Mam kilka zdjęć z wnętrza mojego Vaio.

Jeżeli nie jesteście pewni swoich własnych napraw zanieście notebooka do firmy komputerowej która wam taki zabieg wykona. Z tego co wiem to koszt waha się w granicach 100 - 150 zł.

Mnie własnoręczna naprawa kosztował 35 zł (koszt nowej pasty chłodzącej, sprężonego powietrza i alkoholu do starcia starej pasty chłodzącej)

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Kto dodał to rozwiązanie do Ja też