anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

32-EX500 - kilka pytań

marjan
Początkujący

32-EX500 - kilka pytań

Witam, wczoraj kupiłem taki telewizor, ogólnie jestem zadowolony choć sprzedawca nas trochę oszukał, mówił że tutaj na pewno jest przeglądarka i można przeglądać strony. trudno się mówi, mam nadzieje że to się rozwinie.

1. Czy w tym telewizorze są ustawienie zaawansowane obrazu, szukałem w instrukcji i na telewizorze i tylko ostrość, jasność i ustawienia fabryczne mogę pozmieniać.

2. Czy jest jakaś podstrona Sony gdzie można zgłaszać swoje propozycje o rozszerzenie opcji w telewizorze? np. facebook, megavideo, ogólnie przeglądarka byłaby najlepsza wtedy wszystkie seriale można by oglądać.

3. O jakie opcje można rozszerzyć telewizor przy aktywacji telewizora przez internet? to jest płatne?

4. Co zmienia najnowszy firmware w stosunku do tego startowego?

aha, jeszcze na koniec taka rada, jeżeli chcemy mieć internet bezprzewodowy do telewizora a nie chce nam się wydawać 300 zł na adapter, to lepiej za 50 zł kupić router i złapać sieć anteną i rozprowadzić metrową rjotką do tv, chyba na to samo wychodzi a 250 zł w kieszeni.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj :D

marjan napisał(a):

Witam, wczoraj kupiłem taki telewizor, ogólnie jestem zadowolony choć sprzedawca nas trochę oszukał, mówił że tutaj na pewno jest przeglądarka i można przeglądać strony. trudno się mówi, mam nadzieje że to się rozwinie.

Oszukał Cię - nie ma przeglądarki. Jest za to dostęp do wybranych serwisów internetowych i to się ciągle rozwija. 22 grudnia doszedł dostęp do produkcji TVNu, seriale, filmy itp. Ciekawe co jeszcze dojdzie :D Tu masz informacje na ten temat:
viewtopic.php?f=222&t=7876

marjan napisał(a):

1. Czy w tym telewizorze są ustawienie zaawansowane obrazu, szukałem w instrukcji i na telewizorze i tylko ostrość, jasność i ustawienia fabryczne mogę pozmieniać.

Są takie ustawienia. W wątku z poniższego linka masz przykładowe ustawienia ekranu i je możesz zmieniać:
viewtopic.php?f=215&t=6974
Stąd możesz ściągnąć instrukcje obsługi, która powinna również być w telewizorze:
http://support.sony-europe.com/tvhc/tv/ ... DL-40EX500

marjan napisał(a):

2. Czy jest jakaś podstrona Sony gdzie można zgłaszać swoje propozycje o rozszerzenie opcji w telewizorze? np. facebook, megavideo, ogólnie przeglądarka byłaby najlepsza wtedy wszystkie seriale można by oglądać.

Nic mi nie wiadomo o takiej stronie, ale zawsze możesz napisać do biura obsługi, lub podzielić się swoimi spostrzeżeniami na forum Sony.

marjan napisał(a):

3. O jakie opcje można rozszerzyć telewizor przy aktywacji telewizora przez internet? to jest płatne?

Opcje w ustawieniach telewizora, oraz funkcje nie ulegają zmianie. Sony jeśli ma jakieś uaktualnienia - udostępnia je za darmo (jak np. dostęp do produkcji TVN).

marjan napisał(a):

4. Co zmienia najnowszy firmware w stosunku do tego startowego?

Dokładnych informacji nie ma, ale na pewno są jakieś usprawnienia.Wychodzę z założenia, że warto instalować aktualizacje. Chociażby, żeby odświeżyć system.

marjan napisał(a):

aha, jeszcze na koniec taka rada, jeżeli chcemy mieć internet bezprzewodowy do telewizora a nie chce nam się wydawać 300 zł na adapter, to lepiej za 50 zł kupić router i złapać sieć anteną i rozprowadzić metrową rjotką do tv, chyba na to samo wychodzi a 250 zł w kieszeni.

Oczywiście jest to wyjście, podobne tematy są w dziale "do.more – DLNA / Internet ".

Pozdrawiam,
Zimny.