Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie
Mam taki problem podczas oglądania tv mam kilku sekundowe urywki programu,jaki może byc tego problem?Proszę o pomoc
Witaj, a skąd masz doprowadzony sygnał, z czego oglądasz telewizję?
Telewizje oglądam z cyfry Plus wszystko jest podpięte do HDMI
Jaki dekoder Cyfry? Masz możliwość sprawdzenia połączenia na innym kablu HDMI?
A wiec telewizor to KDL40EX500a dekoder Cyfrowy HDTV Sagemcom DS187 a kabel z talerza to zwykły z Castoramy,niestety nie mam innej możliwości obejrzenia z innego kabla
Niestety nie znam tego dekodera. Obstawiam cztery możliwe przyczyny. Najbardziej prawdopodobny jest złej jakości kabel HDMI (od telewizora do dekodera). Mogą być również jakieś dziwne ustawienia audio w dekoderze. Możesz wejść do MENU i ustawień dekodera i tam zmienić typ przesyłanego dźwięku czy inne dostępne ustawienia audio. Kolejną rzeczą która może pomóc to aktualizacja oprogramowania w dekoderze. Chociaż chyba on robi to automatycznie, jeśli jest dostępne. I jeszcze jest jedna możliwość. Mógł uszkodzić się port HDMI w telewizorze lub w dekoderze. Jest to najmniej prawdopodobne, ale jednak tak też może być. Aby to sprawdzić najprościej jest podłączyć inne urządzenie HDMI do telewizora i sprawdzić czy działa. Można też podpiąć dekoder pod inny port HDMI w telewizorze.