Podziel się wrażeniami!
Witam.Po testach telewizora okazalo sie ze brakuje mu funkcji autozoom ktora posiadaly starsze modele 16:9.Funkcja ta pozwalala na dopasowanie formatu obrazu i tak jesli program byl nadawany 4:3 letterbox czyli dodatkowo z czarnymi pasami na gorze funkcja ta doskonale dopasowywala obraz do formatu telewizora 16:9.W Nowych telewizorach brakuje tej funkcji i trzeba od reki zoomowac obraz co jest troche denerwujace bo pozniej po przelaczeniu na kanal nadajacy 16:9 funkcja zoom pozostaje pomimo wlaczonego w opcjach autoformatowania.Porownalem to z Panasonic gdzie ustawiam na auto i ta funkcja dziala doskonale zupelnie jak kiedys autozoom w starych modelach sony.
Przeciez ci odpowiedzialem jak formatuje Panas.Co jeszcze mam ci wyjasnic?Mialem przez tydzien model 32W4000 i wymienilem go na Panasonic ze wzgledu na rozmiar i formatowanie obrazu ktore Panasonic robi doskonale.Nie musze ciagle zoomowac od rekeki pomiedzy 16:9 a 4:3 z pasami.Poprostu przy kanale 4:3 z pasami Panasonic go otwiera automatycznie i wypelnia caly obraz.W Sony trzeba to bylo ciagle robic od reki.
meduza88 napisał(a):
Przeciez ci odpowiedzialem jak formatuje Panas.Co jeszcze mam ci wyjasnic?Mialem przez tydzien model 32W4000 i wymienilem go na Panasonic ze wzgledu na rozmiar i formatowanie obrazu ktore Panasonic robi doskonale.Nie musze ciagle zoomowac od rekeki pomiedzy 16:9 a 4:3 z pasami.Poprostu przy kanale 4:3 z pasami Panasonic go otwiera automatycznie i wypelnia caly obraz.W Sony trzeba to bylo ciagle robic od reki.
Nie, nie obcina.Kiedy kupowalem Sony stal obok niego Panasonic i dokladnie porownalem sobie jak to robi Pana i Sony.Pana robi to automatycznie a Sony trzeba zmieniac za kazdym razem od reki.Podobnie dziala LG i Philips.
meduza88 napisał(a):
zamienilem go na Panasonic.Formatowanie elegancko i nie bije tak po oczych.
wiem, wiem.To bicie po oczach nie ma nic wspolnego z autozoom.Moze byl za maly albo za ostry:)).Jednak co zauwazylem w Panasie nie robia sie kwadraciki (Artefakt) podczas szybkiego ruchu zarowno w SD jak i HD
wiesz to pewnie kwestia matrycy a ile cali masz w tym panasonicu? i jakie odświeżanie? ja zauważyłem na swojej 40' czasami takie smużenie przy szybkich ruchach ale naprawdę musiałem się głęboko wpatrywać. Ale mam na to patent po prostu zmniejszyłem ustawienia podświetlania matrycy czyli na "standard" i problem zniknął.
100 hz.Matryce dalem na normal.
no to LCD masz lepszego, bo w tym sony co miałeś było 50 albo 60 MHz