anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

37W5500 - dioda mruga dwa razy - tv nie wlacza sie

aragog
Początkujący

37W5500 - dioda mruga dwa razy - tv nie wlacza sie

Witam
Moj TV nie wlacza sie - mruga tylko czerwona dioda (2 razy) i nic. Serwis juz wezwalem, zostal wymieniony na miejscu zasilacz ale to nic nie pomoglo. Czy ktos sie juz spotkal z czyms takim ?
Dodam, ze TV normalnie chodzil, nagle sie wylaczyl i dalej jak w temacie.
Pozdrawiam

34 ODPOW. 34
aragog
Początkujący

Zimny napisał(a):

To i ja jeszcze dorzucę :D Zgadzam się, niektóre firmy idą na ilość. Ale jest coś jeszcze, nie wiem czy nie ważniejszego. Zobacz w tył o parę lat. Jakie były możliwości technologiczne, jak powoli rozwijała się technologia. A zobacz co się dzieje teraz? Co roku jest ogromny skok, każdy nowszy model np. telewizora jest jakby z innej epoki. Dla niektórych firm jest to po prostu za szybkie...
A kolejna sprawa dotycząca gwarancji i tak dalej. Mimo wszystko sporo zależy też od sklepu, miejsca gdzie kupimy sprzęt. Jeśli firma (sklep) nie ma warunków do magazynowania lub transportu towaru, bardzo często w późniejszym okresie to wychodzi w postaci różnych usterek. Dlatego też warto zwracać uwagę na ten istotny fakt.

No tak, skladowanie sprzetu jest bardzo wazne, ale dla klienta najwazniejsza jest cena... Jezeli w salonie Sony TV jest o 20% drozszy niz w sklepach sieciowych (Mixelectr. lub podobne) to wydaje mi sie, ze wybor jest oczywisty. Tym bardziej, ze placac te 20% wiecej nie zyskuje sie nic - dokladnie nic. Mysle natomiast, ze gdyby tak duzo zalezalo od skladowania sprzetu to np. sony prowadzilo sprzedaz swoich produktow tylko w salonach firmowych. Wtedy moze tez swiadczyliby uslugi serwisowe na wyzszym poziomie.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Jeśli masz pewny sklep w którym jest taniej - to oczywiście. Po co przepłacać, skoro można kupić taniej i równie pewnie. Tylko czasami zdarzają się sytuacje w których trafiamy na nieuczciwego sprzedawcę. Dla mnie osobiście (nie pracuję w sklepach Sony, albo w samym Sony) - Sony Center czy Sony Style to w większości sklepy godne zaufania. Dla mnie to jest ważne, podobnie jak ceny sprzętów. Nie kupił bym w Sony Style, czy Center czegoś droższego o 20-30%, jeśli w sklepie do którego mam zaufanie ta cena jest o aż tyle mniejsza. Nie wiem jak teraz kształtują się ceny, jak jakiś czas temu chodziłem po sklepach to wyglądały normalnie. Zresztą każdy może mieć swoje zdanie na ten temat...

aragog
Początkujący

No wlasnie ja tak kupilem - w firmowym sony cena 3750 - w Mixel. 3000. W firmowym sony probowalem sie targowac, pokazywalem ceny z innych sklepow, nic nie puscili. Nawen gotowka chcialem placic i nic :slight_smile:

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

A widzisz - nie w każdym tak jest. Jak kupowałem aparat A550, zapłaciłem mniej niż w fotojokerze, RTV.EURO.AGD, Saturn itd. Fakt, aparat na promocji był :D Przy telewizorze różnica była ok 200zł ze sklepami internetowymi. I tak taniej niż w marketach. Nie wiem od czego to zależy...

Ravi-----
Początkujący

Jak były promocje na 40ex500 to w salonach Sony było raptem 200-250 drożej niż w sklepach internetowych często o dość wątpliwej reputacji... Także zależy co się kupuje wdanej chwili bo generalizowanie nie ma zbytnio sensu.