anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40EX700?

spolOLO1ztpyd
Początkujący

40EX700?

Witam
Jestem nowy na forum więc Wszystkim :c37
Co sądzicie na temat tego tv?
I o co chodzi z tymi czujnikami swiatła, oswietlenia, obecności? jedne tv maja swiatła inne oswietlenia...
Pozd.

4 ODPOW. 4
oldguest
Początkujący

Czujnik światła - mierzy tylko natężenie światłą dostosowując jasność ekranu.
Czujnik oświetlania - mierzy natężenie oraz temperaturę barwową światła dostosowując jasność oraz balans kolorów.
Czujnik obecności - prawdopodobnie mierzy to co wyżej oraz wykrywa ciepło oraz ruch przez co może się wyłączyć po wyjściu z pomieszczenia lub po zaśnięciu przed włączonym telewizorem.

spolOLO1ztpyd
Początkujący

Dzieki wielkie CS Bielsko.
A co na temat tv? 40EX700, NX700, HX700. Który z tych trzech najrozsądniej byłoby wybrac?

oldguest
Początkujący

:smileyarrow:

Ravi-----
Początkujący

OLO napisał(a):

Witam
Jestem nowy na forum więc Wszystkim :c37
Co sądzicie na temat tego tv?
I o co chodzi z tymi czujnikami swiatła, oswietlenia, obecności? jedne tv maja swiatła inne oswietlenia...
Pozd.

Jak dla mnie najciekawszy z trzech wymienionych jest czujnik obecności zastosowany po raz pierwszy w bodajże we5, powoduje on, że w określonym czasie braku aktywności użytkownika obraz jest wygaszany. Dobra opcja dla osób którym dość często zdarza się zostawić czy to włączony telewizor czy też usnąć przed odbiornikiem.

OLO co do wyboru pomiędzy 40EX700, NX700, HX700. powiedz jakie masz wymagania wobec telewizora, jaki sygnał będzie podłączony etc.