Podziel się wrażeniami!
Proszę o szybką poradę.Wczoraj nabyłem Model tel.40EX710.Po podłączeniu sprawdziłem funkcje-było ok.Dziś przez przypadek w opcjach na pilocie coś nacisnąłem i telewizor mi się wyłączył. Po włączeniu telewizora przechodzi w stan czuwania.Kiedy włączam telewizor zapala się zielona dioda z przodu(tak powinno być) ale telewizor się nie włącza-ponownie wraca w stan czuwania.W instrukcji w dziale rozwiązywanie problemów jest dany problem opisany,ale nie mam jak tego zastosować bo telewizor nie wchodzi do MENU tylko się wyłącza.Nie wiem czy chodzi o :Timer wyłączania,tryb czuwania po bezczynności.Dzieciak mi dziś z biwaku wraca i będzie zawiedziony że nie może oglądać telewizorka-nowy jest miała być niespodzianka,no i zona też już zrzędzi.Może to się jakimś kodem odblokowuje lub coś w tym stylu.Może ktoś się z takim przypadkiem spotkał.Nie chce mi się wierzyć żeby coś się popsuło.Proszę o POMOC.
Pamiętasz w jakiej byłeś opcji, co nacisnąłeś? Nie sądzę, że coś się uszkodziło - na pewno nie przez ustawianie funkcji. Jaki masz pilot? Próbowałeś odłączyć telewizor na parę minut i jeszcze raz go podłączyć? Czy pojawia się jakaś informacja na ekranie?
Tak jest.Wszystko sprawdziłem ale problem już się rozwiązał. Pojechałem do SATURNA tam gdzie go nabyłem i mi wymienili na nowy.Migała dioda czerwona,ponoć coś z zasilaniem padło.Ja mam nową instalację elektryczną w domu tak więc to chyba nie z mojej winy . Ale mam chyba pecha.Wymieniałem w SATURNIE-było wszystko OK.Podłączyłem telewizorek teraz już żeby się upewnić że wszystko gra. Po powrocie do domu jak go złożyłem-włączyłem no i szlag mnie mało nie trafił.....W górnym rogu z prawej strony tak ładnie świecą dwa wypalone PIKSELE.Jeden na niebiesko,drugi na różowo.A chyba wymieniają jak są wypalone cztery.Tak więc nie wiem czy znowu jechać i wymieniać czy czekać.W SATURNIE tego nie zauważyłem,a przyglądałem się starannie-wyczulony byłem. . Jak pech to pech.A od tylu lat mam wszystko z SONY i zawsze byłem zadowolony.Dajcie znać czy mogę reklamować czy już nie?
Podobny problem z zasilaniem miał mój znajomy. Jakoś rok temu kupił P5600. W domu podłączył bez filtru napięcia, poszło jakieś przepięcie i efekt był podobny. Zgłosił na serwis, dzień później przyjechali, zrobili na miejscu i do dziś działa. Jeśli piksele są widoczne i przeszkadzają Ci to dlaczego masz nie wymienić? Serwis w przypadku bad pikseli podchodzi indywidualnie do sprawy. Nie ma reguły z 4rema pikselami. Na pewno łatwiej wymienić w sklepie.