anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

52Z5500-czy mam jeszcze szansę kupić gdziekolwiek ?

profile.country.pl_PL.title
Ernet-----
Poszukiwacz

52Z5500-czy mam jeszcze szansę kupić gdziekolwiek ?

Witam, w EuroAgd super cena:6999zł, ale.... żadnych oryginalnie zapakowanych. Wszystkie rozpakowane i na ścianach ;-(. Jestem absolutnie zdecydowany na ten ( 52Z5500 ) model. Proszę poszukajcie w waszych miastach, może gdzieś jest chociaż jedna sztuka nie rozpakowana z kartonu w magazynie. To także prośba do pracowników sklepów Sony ( wiem ,że tu są )- może gdzieś jeszcze macie ?. Dziekuję z góry.

35 ODPOW. 35
Ravi-----
Początkujący

Ernet napisał(a):

... i ten pierwsz 46w4500 ciągle jeszcze mam- na sprzedaż ( 5 lat gwarancji ), Ciekawe ile mogę za niego dostać ?mam go 2 lata. Tak, jak napisałem-musze poszukać na forach optymalnych ustawień Zetki, chociaz już teraz po drobnych poprawkach jest ok.Co do SD. Jakość nadawana na różnych kanałach jest powalająco inna. NP. TVN24- super. Ale już TV Sport- traaaaaaaaaaaaagedia. HD dają ładnie radę. Blue-Ray szczególnie.

Niestety rozrzut w przypadku kanałów nawet na platformach cyfrowych potrafi być bardzo dużo, tutaj się chyba szybko nic nie zmieni, normalnie można jeszcze trochę odsunąć się od odbiornika w takich sytuacjach tylko nie wiem czy u Ciebie jest taka możliwość :P Odnośnie modelu w4500 ciężko powiedzieć ile może być wart, jeżeli gwarancja jest przechodnia to dla bardziej intensywnie grających graczy będzie nie lada gratka.

Zimny_
Użytkownik

Bocznych przycisków nie da się podświetlić. Co do jakości SD, na tak dużym telewizorze z tak małej odległości kanały typu TVP Sport będą wyglądały nieciekawie. Słabej jakości sygnał, mała rozdzielczości i duży ekran nie idą w parze...
A zauważyłeś poprawę działania 200Hz?

Ernet-----
Poszukiwacz

Zimny napisał(a):

Bocznych przycisków nie da się podświetlić. Co do jakości SD, na tak dużym telewizorze z tak małej odległości kanały typu TVP Sport będą wyglądały nieciekawie. Słabej jakości sygnał, mała rozdzielczości i duży ekran nie idą w parze...
A zauważyłeś poprawę działania 200Hz?

Mam bardzo dobry sygnał z Cyfra+. Co do 200Hz.... żadnej, żadnej różnicy w porównaniu z 100Hz ( KDL-46W4500 ) nie zauważyłem. I nie jest to tylko moje zdanie....

Zimny_
Użytkownik

To powiem Ci, że dziwnie. Miałem okazję bezpośrednio porównać 100Hz w W4500 i W5500 na różnych materiałach. Różnica jest widoczna. W W5500 nie widać aż tylu "artefaktów" jak to niektórzy nazywają. Wydaje się bardziej zaawansowany algorytm. W porównaniu W5500 do Z5500 różnica była w płynności. Szczególnie na meczach piłkarskich. Może kwestia ustawienia telewizorów obok siebie....

Ravi-----
Początkujący

Przy porównaniu w4500 z w5500 to różnice w działaniu 100hz widać najbardziej właśnie na materiale SD, ale jest to również zasługa lepszego procesora obrazy w nowszym modelu. Odnośnie 200hz to w scenach akcji, czy przy oglądaniu meczy osobiście widziałem różnice, polecam włączyć film transformers przy dynamicznej akcji 100hz to za mało.

Ernet-----
Poszukiwacz

No, to może coś przeoczyłem, albo tak dobre wrażenia pozostawił po sobie w4500 :c20