Podziel się wrażeniami!
Witam, w EuroAgd super cena:6999zł, ale.... żadnych oryginalnie zapakowanych. Wszystkie rozpakowane i na ścianach ;-(. Jestem absolutnie zdecydowany na ten ( 52Z5500 ) model. Proszę poszukajcie w waszych miastach, może gdzieś jest chociaż jedna sztuka nie rozpakowana z kartonu w magazynie. To także prośba do pracowników sklepów Sony ( wiem ,że tu są )- może gdzieś jeszcze macie ?. Dziekuję z góry.
Ernet napisał(a):
... i ten pierwsz 46w4500 ciągle jeszcze mam- na sprzedaż ( 5 lat gwarancji ), Ciekawe ile mogę za niego dostać ?mam go 2 lata. Tak, jak napisałem-musze poszukać na forach optymalnych ustawień Zetki, chociaz już teraz po drobnych poprawkach jest ok.Co do SD. Jakość nadawana na różnych kanałach jest powalająco inna. NP. TVN24- super. Ale już TV Sport- traaaaaaaaaaaaagedia. HD dają ładnie radę. Blue-Ray szczególnie.
Bocznych przycisków nie da się podświetlić. Co do jakości SD, na tak dużym telewizorze z tak małej odległości kanały typu TVP Sport będą wyglądały nieciekawie. Słabej jakości sygnał, mała rozdzielczości i duży ekran nie idą w parze...
A zauważyłeś poprawę działania 200Hz?
Zimny napisał(a):
Bocznych przycisków nie da się podświetlić. Co do jakości SD, na tak dużym telewizorze z tak małej odległości kanały typu TVP Sport będą wyglądały nieciekawie. Słabej jakości sygnał, mała rozdzielczości i duży ekran nie idą w parze...
A zauważyłeś poprawę działania 200Hz?
To powiem Ci, że dziwnie. Miałem okazję bezpośrednio porównać 100Hz w W4500 i W5500 na różnych materiałach. Różnica jest widoczna. W W5500 nie widać aż tylu "artefaktów" jak to niektórzy nazywają. Wydaje się bardziej zaawansowany algorytm. W porównaniu W5500 do Z5500 różnica była w płynności. Szczególnie na meczach piłkarskich. Może kwestia ustawienia telewizorów obok siebie....
Przy porównaniu w4500 z w5500 to różnice w działaniu 100hz widać najbardziej właśnie na materiale SD, ale jest to również zasługa lepszego procesora obrazy w nowszym modelu. Odnośnie 200hz to w scenach akcji, czy przy oglądaniu meczy osobiście widziałem różnice, polecam włączyć film transformers przy dynamicznej akcji 100hz to za mało.
No, to może coś przeoczyłem, albo tak dobre wrażenia pozostawił po sobie w4500