- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Aktualizacja z 12.04.2016 - LISTA BŁĘDÓW
Witam.
Zakładam taki temat aby każdy mógł podzielić się swoją opinią nt. dzisiejszej aktualizacji która właśnie się u mnie pobiera lub różnymi błędami, niedziałającymi funkcjami itd.
U mnie aktualizacja pobiera się na TV KDL-43W755C.
Pozdrawiam!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Wg. AIDA moj 55w755c ma te same bebechy i w odroznieniu do XD93 mam wiecej ramu 😉 bo az 2GB... Tnie Sony gałąź, oj tnie.
Zeby nie bylo offtopu...
Wrazenia po wgraniu najnowszego firmware pozytywne. Tv jak narazie dziala plynniej i zauwazalna jest poprawa szybkosci i stabilnosci... Pzdr.
Edit: aplikacja Wideo nadal dziala siermieznie, podlaczony dysk indeksuje sie 5 minut nim pojawi się materiał zawarty na nim. Przed tym czasem mozna darowac sobie uruchamianie w/w apki bo dysk bedzie niewidoczny. Szkoda ze Sony nic z tym nie robi bo np. kodi widzi zawartosc dysku praktycznie odrazu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
nie wiem jak u was ale umnie raz dziala pilot normalny a raz ten maly
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie bez zmian po aktualizacji. Dobrze pracował i nadal dobrze pracuje. Chyba dziś dotarła wzmianka na stronie Sony co do ostatniej aktualizacji. Dodali obsługę HDR w Netflix i poprawili stabilność. Zobaczę to HDR, bo ogólnie w ustawieniach było, widocznie apk netflix nie widziała parametrów.
Edycja. Potwierdzam działanie HDR w Netflix przez wymuszenie systemowe filmu nagranego w tym formacie Marco Polo zmienia automatem np z Kino Pro na Wideo HDR.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
ewidentnie po aktualizacji widać pooprawę szybkości systemu operacyjnego. Kodi dziala płynnie.
Natomiast wbudowana apliakcja video dalej jest do kitu : problem z napisami , rozciągnięty obraz.
Co do aktualizacji do kolejnej wersji androida nie śpieszyłbym się.Nic to nie wnosi do działania telewizora poza potencjalnymi nowymi problemami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
lepiej niech narazie zostaną przy tej wersji androida bo jest coraz lepiej a wiadomo jak wprowadza nowego to na 90% bedzie to samo cobw lutym
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam u mnie po wgraniu aktualizacji widac poprawe w szybkosci dzialania systemu ale zakladka "ustawienia kanałów" a dokładniej "ustawienia cyfrowe" muli niesamowicie, nie da sie ustawic programow gdyz klikajac na piloci raz klika 2x.
Zauwazylem rowniez od jakiegos czasu ( oprogramowanie ktore polepszalo zasieg z pilota ) ze gdy przelacze na telewizje naziemna i potem wroce na odbior z dekodera ( ferguson ariva 252 combo ) podpietego przez hdmi po wcisnieciu przycisku "STOP" na pilocie od dekodera przelacza na telewizje naziemna w telewizorze. Owy problem nie wystepuje gdy uruchomie telewizor ponownie i odpali na HDMI2 ( bo na tym mam wybrany przycisk TV ) to przcisk stop na pilocie od dekodera nie przlacza na naziemna w tv dopoki nie przelacze sam na naziemna pilotem od tv i wroce ponownie na satke z dekodera.
Jest to strasznie uciazliwe bo gdy cos nagrywam na dekoderze i chce zakonczyc nagrywanie wciskajac stop przelacza mi na telewizje naziemna i musze przelaczyc na hdmi2 pilotem od tv zeby ujzec monit potwierdzajacy zakonczenie nagrywania.
Mam nadzieje ze ktos z Sony to czyta i zostanie to poprawione w nowym sofcie. Dziekuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
prawie napisali:Witam u mnie po wgraniu aktualizacji widac poprawe w szybkosci dzialania systemu ale zakladka "ustawienia kanałów" a dokładniej "ustawienia cyfrowe" muli niesamowicie, nie da sie ustawic programow gdyz klikajac na piloci raz klika 2x.
Zauwazylem rowniez od jakiegos czasu ( oprogramowanie ktore polepszalo zasieg z pilota ) ze gdy przelacze na telewizje naziemna i potem wroce na odbior z dekodera ( ferguson ariva 252 combo ) podpietego przez hdmi po wcisnieciu przycisku "STOP" na pilocie od dekodera przelacza na telewizje naziemna w telewizorze. Owy problem nie wystepuje gdy uruchomie telewizor ponownie i odpali na HDMI2 ( bo na tym mam wybrany przycisk TV ) to przcisk stop na pilocie od dekodera nie przlacza na naziemna w tv dopoki nie przelacze sam na naziemna pilotem od tv i wroce ponownie na satke z dekodera.
Jest to strasznie uciazliwe bo gdy cos nagrywam na dekoderze i chce zakonczyc nagrywanie wciskajac stop przelacza mi na telewizje naziemna i musze przelaczyc na hdmi2 pilotem od tv zeby ujzec monit potwierdzajacy zakonczenie nagrywania.
Mam nadzieje ze ktos z Sony to czyta i zostanie to poprawione w nowym sofcie. Dziekuje
Możesz po prostu wyłączyć Bravia Sync w ustawieniach i powinno pomóc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tylko ze ja nie chce wylaczac tej funkcji poniewaz obsluguje tv i dekoder jednym pilotem a tak musze dwoma a do tego po wlaczeniu dekodera odpala mi automatycznie tv i tylko przezucam kanaly
Po co mi funkcja ( HDMI CEC, Bravia Sync ) ktorej nie moge uzywac, jesli jest to powinna dzialac i wszystko pieknie dzialalo dopoki nie zaczeli z ta poprawa lepszego lapania sygnalu z pilota. Wiem ze teraz lepiej pilot lapie chodz to mala poprawka w stosunku do tego co bylo ale skopali cos podczas poprawiania.
Napisalem to miedzy innymi dlatego ze ktos z sony to przeczyta i uwzgledni to podczas nowej aktualizacji softu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Od czego zacząć?
Na 49x8309c aktualizacja zepsuła wiele.
Po pierwsze tv wyłącza się kilkadziesiąt sekund. O szybkim włączeniu nie ma mowy. TV zachowuje się tak jakby pilot nie działał, klikam przycisk włączania na pilocie i nic. Po kilku minutach tv się uruchamia, restartuje system i tak za każdym razem.
Przełączanie kanałów również gorzej działa.
Aplikacja YouTube działa gorzej- wiele filmów się tnie lub zatrzymuje i ładuje filmik.
Normalnie koszmar.
Reset TV do ustawień fabrycznych nic nie dał.
Da się wrócić do poprzedniego softu?
Jak nie to co z tym fantem zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kd-55x8509c. U mnie do momentu aktualizacji wszystko działało, piloty Netflixy i inne. Po aktualizacji nadal chyba wszystko dziala ale podczas korzystania z przegladarki po ok 15 minutach TV się restartuje!!!
Wrrrrr....
Zadam to samo pytanie co poprzednik: Czy mozna cofnac update i wrócić do poprzedniej wersji (znając życie to tego zbyt szybko nie poprawią).