Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

aktualizacjia dvix

lukcyb
Początkujący

aktualizacjia dvix

Witam Wszystkich,

Mój TV nie chce odtwarzać wszystkich filmów w divix, czy jest możliwość aktualizacji kodeków w EX500? Czy poprostu filmy te są w jakimś innym formacie? Jak patrze to mają takie kodeki: Xvid, FFDS i wszystkie AVI oczywiście.

14 ODPOW. 14
oldguest
Początkujący

lukcyb napisał(a):

Witam Wszystkich,

Mój TV nie chce odtwarzać wszystkich filmów w divix

DivX-y odtwarza wszystkie.

lukcyb napisał(a):

Jak patrze to mają takie kodeki: Xvid, FFDS

To właśnie dlatego nie odtwarza i prawdopodobnie nie będzie odtwarzał tego typu plików.

lukcyb
Początkujący

filmy kodowane w xvid chodzą ale nie wszystkie. Ale mniejsza z tym może żeczywiście sa to jakieś inne kodeki a ja się poprostu na tym dobrze nie znam. Dzięki za opdpowiedz. Pozdrawiam

oldguest
Początkujący

lukcyb napisał(a):

filmy kodowane w xvid chodzą ale nie wszystkie.

Niektóre Xvid-y są podobne do DivX jeśli chodzi o sam plik więc wtedy zostaną odtworzone przez telewizor.

Ogólnie DivX jest dość stabilny od jakiegoś czasu i nie robi 10 wersji co miesiąc dlatego można go zaimplementować do urządzeń (nie tylko do komputerów).

profile.country.pl_PL.title
szlaq-----
Początkujący

a czy na bravi kdl-40ex500 beda chodzic filmy w formacie mp4 ??

toooomelo
Początkujący

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich forumowiczów!
Ale do rzeczy...

W dalszym ciągu nie odpowiedziano na zasadnicze i tytułowe pytanie tego wątku, a mianowicie:
czy w telewizorach z serii EX istnieje możliwość aktualizacji kodeków?
Bardzo mnie to ciekawi.

Zimny_
Użytkownik

toooomelo napisał(a):

Te modele mają możliwość aktualizacji całego firmware. W nim mogą być zawarte zmiany o których piszesz.

Ravi-----
Początkujący

toooomelo napisał(a):

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich forumowiczów!
Ale do rzeczy...

W dalszym ciągu nie odpowiedziano na zasadnicze i tytułowe pytanie tego wątku, a mianowicie:
Bardzo mnie to ciekawi.

Zapewne jakieś pole manewru w tej materii jest, ale na dodanie np. obsługi mkv nie ma co specjalnie liczyć (to może nie być nawet możliwe technicznie, tak samo jak dodanie divxów to zeszłorocznych modeli np. w5500). Z drugiej strony każdy nowy odtwarzacz Blu ray radzi sobie z bardzo szerokim wachlarzem odtwarzanych formatów więc większego problemu tak naprawdę nie ma.

toooomelo
Początkujący

Zimny napisał(a):

Te modele mają możliwość aktualizacji całego firmware.

A czy są już do ściągnięcia takie firmware? Można gdzieś przeczytać jak to zrobić?
Poza tym, nasuwają się następne pytania:
- jak sprawdzić symbol obecnego firmware?
- co z gwarancją telewizora po wgraniu firmware (oryginalnego od producenta, gdyby takie było)?
- itp.

Zimny_
Użytkownik

Wszystkie dostępne aktualizacje do EX500 są dostępne w serwisie support Sony, poniżej link:
http://support.sony-europe.com/tvhc/dow ... DL-40EX500
Masz tam opisaną procedurę instalacji (jest bardzo prosta), oraz firmware do ściągnięcia.
Po instalacji oryginalnego firmware nie tracisz gwarancji.
Wersje firmware sprawdzasz w ustawieniach->informacje o produkcie.