Podziel się wrażeniami!
Witam Wszystkich,
Mój TV nie chce odtwarzać wszystkich filmów w divix, czy jest możliwość aktualizacji kodeków w EX500? Czy poprostu filmy te są w jakimś innym formacie? Jak patrze to mają takie kodeki: Xvid, FFDS i wszystkie AVI oczywiście.
Zimny napisał(a):
szlaq napisał(a):
a czy na bravi kdl-40ex500 beda chodzic filmy w formacie mp4 ??
EX500 odtwarza po USB - AVC / AVCHD / DivX / MPEG4.
.mp4 jest formatem komercyjnym, rzadko używany w tego typu urządzeniach. Nie sprawdzałem, ale wątpię że LCD go odtworzy.
No właśnie, telewizor nie odbiera mi filmów skompresowanych za pomocą ffds. Czy jest jakaś na to rada? Nie wiem czy warto bawić się w kompresję filmu z ffds na divix - no i za pomocą jakiego programu (dobrego). Pozdrawiam
Z darmowych programów możesz zobaczyć Next Video Converter tylko obawiam się, że nawet jeśli się operacja w pełni powiedzie to konwersja będzie trwała nie oszukujmy się dość długo...
Osobiście uważam, że nie warto. Filmy w takich formatach nie są najwyższej jakości. Każda kompresja, konwertowanie na inny format - to utrata jakości. Na telewizorze Full HD taki film nie będzie zachwycał. Oczywiście, jeśli za wszelką cenę komuś zależy na tym , zawsze może konwertować...
Odnośnie utraty jakości nie musi być ona znaczna, ale konwertowanie jest bardzo obciążające dla komputera nie dość, że trzeba sporo się natrudzić to ostatecznie cały proces może zająć kilka godzin i nie do końca efekt ostateczny będzie nam odpowiadał....