anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Brak dżwięku w kdl40ex701 z pendriva przez euro w kinie dom.

rewi-----
Początkujący

Brak dżwięku w kdl40ex701 z pendriva przez euro w kinie dom.

Witam mam problem w telewizorze sony kdl40ex701 podczas odtwarzania filmów lub muzyki z pendriva podłonczonego do telewizora mam brak dzwięku na kinie domowym które jest podłączone do telewizora za pomocą kabla euro .Kino nie posiada hdmi ani optycznego. Problem ten nie występuje gdy odtwarzam każdy inny program telewizyjny np. mtv wówczas dżwięk jest przez kino domowe.
Druga sprawa to czym różni się tv kdl40ex701 od 710 i 700.
Z góry dzięki za odpowiedzi.

8 ODPOW. 8
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Odpowiedź na część drugą pytania:
EX700 od EX701 różnią się kolorem listwy wykończeniowej, 700 ma jasną 701 ciemną.
EX710/711 różnią się od powyższych modeli szerokością ramki otaczającej matrycę i kształtem listwy dolnej. EX710 ma listwę jasną, EX711 ciemną.

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Dźwięku nie ma przy odtwarzaniu przez USB, dlatego że przez Scart dźwięk wychodzi tylko z trybu TV oraz AV1 i AV3. Jeśli chcesz mieć dźwięk z każdego trybu, czyli HDMI, muzyka USB, Wideo USB to wyprowadź dźwięk przez dwa wyjścia audio cinch L i R w telewizorze. Skoro w kinie masz wejście Euro to będziesz potrzebować kabla EURO-Cinch.

rewi-----
Początkujący

Dzięki za odpowiedzi zamykam temat pozdro dla forumowiczów

maciek31
Poszukiwacz

Mam ten sam problem, tylko ze mój tv ma tylko euro,hdmi,usb. Przy podłączeniu do głośników jest dźwięk tylko z tv a z ubs i hdmi nie ma. Da się coś z tym zrobić? 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Jaki masz model TV? Jakie wejścia ma kino?

Pozdrawiam

maciek31
Poszukiwacz

Nie mam Sony, a LG43LF510V i nie kino a tylko głośniki Microlab Solo6 i chciałem aby odtwarzaly wszystko co dziele się w tv, ale chyba to niemożliwe niestety. 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Nie znam tego modelu LG a ich strona jest niesety słaba. Jeśli TV ma wyjście słuchawkowe to możesz podłączyć głośniki do wyjścia słuchawkowego i wtedy zobacz czy będziesz miał dźwięk.

Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Sprawdziłem instrukcję od tego TV LG i według niej ten TV niestety nie ma analogowego wyjścia audio, ani pod postacią dwóch wyjść cinch L-R, ani w postaci wyjścia słuchawkowego. Sony od 2011 roku w swoich modelach TV też zrezygnowało z wyjścia audio pod postacią dwóch wyjść cinch L-R, jednak zostawiło wyjście słuchawkowe które przejeło funkcjonalność wyjść cinch i w Menu telewizora możemy wybrać czy wyjście słuchawkowe ma pracować w trybie wyjścia audio czy w trybie słuchawek.