Podziel się wrażeniami!
Witam!
Jako że to mój pierwszy post to chciałem wszystkich powitać.
Mam takiego problema- tv jak wyżej, tuner CYFRY+ Philips'a no i problem z HDMI. A polega on na tym: próbuję skonfigurować tv żeby startował z HDMI. Ale wywal mi że nie może znaleźć żadnych urządzeń HDMI. Ale to nie możliwe bo ja właśnie oglądam telewizję z HDMI - no tylko że przełączam się na wejście HDMI ZA KAŻDYM RAZEM RĘCZNIE i telewizja działa oglądać mogę ..... Czemu mi nie wykrywa urządzenia automatycznie skoro ręcznie mogę je wybrać?
Pomocy.....
PS. Czytałem na tym forum podobne wątki do innych modeli ale nie były podane tam rozwiązania. Problemy były troszkę inne niż ten mój bo w większości wogóle nie wykrywało HDMI.
Z góry dzięki za pomoc.
Sławek
Ale w tych innych wątkach z tym nie wykrywał to też odnosiło się do nie wykrywania urządzeń HDMI przez telewizor ponieważ owo wykrywanie jest zagwarantowane dla sprzętu zgodnego z Bravia Sync (dekoder nie jest takim sprzętem). Mogę tylko polecić włączanie telewizora na przycisku wyłączania z pilota (telewizor powinien się włączyć na ostatnim AV na jakim działał przed wyłączeniem)
W starym dobrym łączu Euro, telewizor bez problemu przełączał się automatycznie, po włączeniu zewnętrznego urządzenia (video, DVD itp). Przy okazji: służyła do tego jedna żyła z odpowiednim poziomem napięcia. Proste, ale skuteczne
Teraz pojawiła się "cudowna" telewizja wysokiej rozdzielczości, przesył obrazu i dźwięku w postaci cyfrowej, a więc z mniejszymi zniekształceniami. I co? Kiszka ! Telewizor muszę włączyć sobie ręcznie.
Gdzie ten postęp? Może wkrótce będziemy jeździli hybrydowymi samochodami zapalanymi na korbę?
Pozdrawiam
Ale w jakim celu wkleja Pan w paru miejscach ten sam post??