anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia KDL40V5500 Brak napisów w filmach

Miraclebit
Początkujący

Bravia KDL40V5500 Brak napisów w filmach

Witam mam taki problem gdy włączę film z pendriv'a na tv nie mam napisów . Próbowałem już wiele sposobów lecz ich niema . Np. gdy jest napis London 24 to oczywiście są lecz po prostu nie ma napisów tłumaczących rozmowę postaci... Proszę o szybką odpowiedź . Pozdrawiam

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Napisy muszą być zintegrowane z filmem. Robisz to w ten sposób (inny telewizor, ale ta sama zasada):

mike202 napisał(a):

Kupiłem 40w5720 głownie ze względu na usb. Opcja uruchamiania z usb mnie zaciekawiła ale do momentu odpalenia pierwszego filmu musiałem spędzić sporo czasu przy internecie aby znaleźc odpowiednie wskazówki jak taki film przygotowac. Szkoda mi było tego czasu wiec postaram się przybliżyć innym metodę aby nie zmuszać ich do wielogodzinnych poszukiwań.

Potrzeba:
- pendrive (minimum 1,5 gd wolnego miejsc)
- film w prawie dowolny formacie + napisy (avi, rmbv, mkv, msk, MP4/3GP/MPG/AVI/WMV/FLV/SWF divx xvid, czy co tam macie, napisy mogą by txt - i tak je przerobimy)
- Darmowy program Subedit Player
- Darmowy program Format Factory

A robię to tak:
- włączamy film i napisy w Subedit, wybieramy plik/eksport/srt i mamy napisy w formacie .srt
- w programie Format Factory wybieramy wszystko do mpg, dodajemy plik filmu,
- w ustawieniach wyjściowych wybieramy napisy oraz rozdzielczość, (jeszcze sprawdzam jaka jest najodpowiedniejsza) chwilowo polecam 720x480
- konwertujemy i wrzucamy na pena

źródło: viewtopic.php?f=57&t=4345&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=usb+napisy