anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia sync - problem z podłączeniem w756c+rt3

Kevlar_zdw
Nowicjusz

Bravia sync - problem z podłączeniem w756c+rt3

Witam wszystkich forumowiczów. 

Jestem posiadaczem m.in:

-Sony bravia KDL-W756C 50'

-Sony HT-RT3 soundbar

-Sony Playstation 4 

Tutaj zaczyna się mój problem. Jak podłączyć soundbara przez sony sync do tv i ps4 do tv by dzwięk był obsługiwany z soundbara a nie z tv.

Do tej pory soundbar był połączony przewodem optycznym z telewizorem, lecz obsługiwałem 'komplet' dwoma pilotami. Dzisiaj po zakupie przewodu HDMI połączyłem ponownie soundbara z tv próbując użyć funkcji sony sync lecz z fatalnym skutkiem. Jednym pilotem owszem, mogę ustalać głośność lecz nie leciał dzwięk, podłączyłem ponownie przewód optyczny (bez odłączania hdmi) i... działa mi tylko centralny głośnik. Poprzez youtube uruchomiłem filmik do sprawdzania dźwięku 5.1 i nic. Odłączyłem wszystkie przewody od subwofera i po kolei podłączałem sprawdzając dźwięk - działa tylko centralny i sw. Wcześniej nie miałem takiego problemu.

Jakieś rozwiązania? Ktoś miał podobny problem? Ktoś ma podłączony taki secik? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.PL.title
Sony_Poland_Team
Community Team

Dziękujemy za zapytanie.

Prosimy zapoznać się z informacjami znajdującymi pod poniższym linkiem i powrót z informacją czy problem udało się rozwiązać:

http://sony-eur-eu-pl-web--eur.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/87476/kw/

Pozdrawiamy, zespól Sony.