anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

BraviaInternetVideo-Tresci internetowe -->>Jak zmienic kraj?

dan_ns
Początkujący

BraviaInternetVideo-Tresci internetowe -->>Jak zmienic kraj?

Czy jest mozliwosc zmiany tresci internetowych np. na Niemiecki w Polskiej sieci?

Np. Mam telewizor w sieci kablowej w obecnym kraju i chce, zeby tresci internetowe mialy inny kraj (np. Austria)

Pamietam, ze przy pierwszej instalacji telewizora wyskoczylo zapytanie o wyborze jezyka i kraju.

Gdy zmienie sam jezyk, nic sie nie zmienia w tresciach, poza OSD oczywiscie

Nie chce przywracac fabrycznych ustawien telewizora, bo pol dnia bede musial wszystko instalowac od nowa, dlatego wole zapytac, czy ktos cos wie na ten temat

Model TV to: HX800

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
nie mam 100% pewności - sam tego nie sprawdzałem. Podejrzewam, że nie ma takiej możliwości o której piszesz. Dlaczego? Treści Internetowe nie są aż tak zależne od telewizora (telewizory są bardzo często są takie same na parę krajów, czy na część kontynentu). Ograniczenia dotyczą adresów IP które są określone na dane państwa. W Internecie jest mnóstwo serwisów działających na podobnej zasadzie co BIV. Jeśli łączysz się z Polski, masz określony adres IP i możliwości dostępu do serwisów jakie są przypisane dla naszego kraju. Będąc w innym kraju, masz inne. Wiąże się to m.in. z prawami autorskimi, koncesjami itp.
Z drugiej strony, mogę być pewne ograniczenia (zablokowane adresy) w oprogramowaniu telewizora. Jeśli tak jest, nie potrafię tego przeskoczyć.