anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DLNA - Media Server

strzelba
Początkujący

DLNA - Media Server

Witam. Zakładam ten temat, bo wydaje mi się że jest godny osobnego wątku. W sieci znalazłem kilka programów m.in. PS3 Media Server, MiniDLNA, WMP, uShare... Kaźdy ma swoje zalety i wady. Przyznam, że większość darmowych serwerów jest niedopracowana i na tv sony są z nimi kłopoty. Wydaje się, że telewizory Sony najlepiej sobie radzą z PS3ms i WMP11, choć i tu można się na siłę przyczepić. I właśnie się trochę "poczepiam".
PS3 Media Server to najbardziej rozbudowany program. Ma transkodowanie, bardzo duże możliwości konfiguracyjne, możliwość obsługi YouTube, Flickr, Picassa Web Album....
Fajnie, ale nie renderuje miniaturek zdjęć (tzn. "ciemność widzę" w postaci standardowych ikonek w moim Z4500). Za to w WMP11 miniaturki są, brak w nim za to funkcjonalności PS3ms.

Czy ktoś w Was z tego powodu też nie może spać? Przydałyby się te miniaturki, no nie?. Może jest jakiś "myk" żeby PS3ms je renderował?

40 ODPOW. 40
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

I jeszcze słyszałem o problemach z przewijaniem filmu... Najlepiej przetestować oba serwery i wybrać ten, który najbardziej pasuje.

3943-----
Początkujący

Witam
Tomeko musisz chyba zrobić coś z tym (1,8 GHz) u mnie jest niewiele więcej (5.4GHz) i chodzi płynnie.Na pytanie czy to wina formatu, nie walczymy.

Zimny
Nie mam pojęcia co planują ja mam wersję fry,co do przewijania pomajdruj przyciskami na pilocie i pojawia się jakaś śmieszna rzecz i morzna tym przewijać film co 15s bez podglądu niestety. Następna opcja to rozłożenie filmu na kawałki po 10min i wyświetlenie ich z ikonkami
(klatki filmu) obok. Doliczając do tego fakt że zapamiętuje gdzie skończyłeś oglądać dany film (nie znam ilości zapamiętanych filmów ale na pewno powyżej 20 i bez znaczenia jest czy wyłączałeś kompa) to powiem tak .Pewnie mogło by być lepiej.
Nawiązując do twojej wypowiedzi podpiszę się pod nią oburącz najlepszym wyjściem jest wypróbowanie kilku programów i indywidualny wybór.
pozdrawiam.

strzelba
Początkujący

Ściągnąłem sobie Wild Media Server i jestem pozytywnie zszokowany. Wreszcie znalazł się program, który łączy wszystkie możliwości standardu DLNA w jednym. Cała reszta programów zawsze czegoś tam nie obsługiwała a tu mamy wszystko w jednym. Co prawda program ma milion.pięćset.sto.dziewięćset opcji i jest dość skomplikowany w obsłudze, ale jak się poczyta na forach to można sobie poradzić.
Moja Z-ka (4500) przeżyła drugą młodość. Udało mi się uruchomić radio internetowe i odtworzyć formaty dźwięków, które do tej pory były poza zasięgiem Z-tki (np. dźwięki wielokanałowe 5.1 w DTS i AC3 albo pliki ape). Do tego wszystkiego dodam, że można tak skonfigurować program, aby określone zasoby udostępniane były na hasło, albo można zrestartować serwer a nawet komputer za pomocą pilota od telewizora.
Widać, że programiści podeszli do sprawy profesjonalnie, a sam projekt wydaje się rozwojowy.
Pozdrawiam. Tomek.

3943-----
Początkujący

Witam
No proszę nie taki diabeł straszny....
Nasunęło mi się inne pytanie czy ktoś próbował może wypróbować WMS jako server pracujący
po podłączeniu przez konsolę PS3 .W ustawieniach konfiguracyjnych Wilda jest możliwość wskazania takiej zagrywki,niestety nie posiadam ps3 i nie mogę tego rozwiązania wypróbować.
Do czego zmierzam nieraz prawda okazuje się dość brutalna,jakiś czas temu paru hakerów z naszej Piastowskiej ziemi "poprawiło" softa w DVD Samsunga i Japończykom opadły koparki kiedy dowiedzieli się co ich sprzęt potrafi. Nie twierdzę że to taki sam przypadek ale konfrontacja z PS3MS mogłaby być ciekawa,tym bardziej że nic nie stoi na przeszkodzie w zainstalowaniu i używaniu kilku serverów naraz.
Pozdrawiam

oldguest
Początkujący

Samsunga i Japończykom

Tutaj jest jakaś niezgodność.... Samsung jest koreański...

3943-----
Początkujący

Witam
Oczywiście to Koreańczycy z rozpędu użyłem całkiem innego zwrotu a potem "poprawiłem".
Koparki opadły Koreańczykom.
Pozdrawiam

Zimny_
Użytkownik

A Wild Media Serwer nie jest rosyjski?

3943-----
Początkujący

Witam
Dokładnie jest Rosyjski

daropierwszy
Początkujący

Witam serdecznie
Mam pytanie odnośnie programu Wild Media Server, ktoś napisał że jest bardzo łatwy w użyciu, no cóż niestety mi się nie udało oglądnąć żadnego filmu na nim, na ps3 nie mam najmniejszych problemów, po zainstalowaniu ps3 wszystkie pliki ładnie chodzą, natomiast wyczytałem że ten program WMS jest lepszy i wogóle super więc postanowiłem go zainstalować, i myślałem że faktycznie nie będzie żadnych problemów, Brawia pliki widzi ale nie może ich odtworzyć, więc już kiszka bo trzeba pewnie coś przestawiać w ustawieniach,, niestety nie znam angielskiego a rosyjskiego już nie pamiętam.
Oczywiście szukałem instrukcji w naszym języku no ale, nie ma oczywiście, program wygląda dość ciekawie ale czy mógłby mi ktoś pomóc z ustawieniem tego czegoś żeby to zadziałało? bo skoro tv pliki widzi to chyba powinien je odtworzyć?, i nie ma znaczenia jakie nie czyta żadnych.
Czekam Drodzy Przyjaciele na pomoc
pozdrawiam z Podbeskidzia

3943-----
Początkujący

Witam
A ten co napisał łatwy w konfiguracji nie podpisał się Steven Spielberg ?
Może na początek, czy odtwarza mp3 i jpeg ew jpg.Krótko opisz jak jest to połączone.
Zerknij na stronę BRAVIA seria W może coś wypatrzysz i napisz co ewentualnie konfigurowałeś.
pozdrawiam.