anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DVB-C problem z wyszukiwaniem programów

mario__s-----
Początkujący

DVB-C problem z wyszukiwaniem programów

Mam dziwny problem z DVB-C w moim TV. Moja osiedlowa kablówka nadaje w tym systemie kilkadziesiąt programów. Dostałem od kablówki tuner ale zapytałem czy parują kartę z tunerem i czy mogę korzystać z CI w TV. Odpowiedzieli, że będzie działać więc kupiłem sobie moduł Conax Technicrypt i przez około rok wszystko działało idealnie. Oferta zaczęła się rozrastać i pojawiały się w niej nowe programy ale niestety mój TV znalazł tylko kilka zmian, nie wykrył wszystkich nowych programów. Ponowne skanowanie i programowanie nic nie zmienia, tuner od kablówki, który dostałem widzi wszystkie zmiany.
Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić to zjawisko ? Czy są jakieś błędy w firmware i trzeba zrobić jego upgrade. Telewizor to Z4500.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Upgrade firmware w Z4500 może wykonać tylko serwis - o ile takie oprogramowanie pojawiło się.
Sony nie gwarantuje kompatybilności z kartami modułu dostępu. Na ten temat było już sporo dyskusji. Generalnie nie ma standaryzacji tych urządzeń. Jest za dużo systemów kodujących i firmy produkujące telewizory nie są w stanie zagwarantować współpracę dla każdego systemu. Wina może leżeć po stronie skomplikowanego sygnału do którego nie jest przystosowany telewizor. Ja na Twoim miejscu wyzerowałbym wszystkie ustawienia tunera, wyszukał na pusto kanałów (żeby nadpisały te co już masz) i ponownie od nowa wyszukał. Jeśli nie pomoże, zgłosiłbym się do dostawcy kablówki po wymianę karty, lub zaczął korzystać z tunera. Można też kombinować z innymi kartami, ale czy jest sens?