anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX 725 HotBird i Astra

profile.country.pl_PL.title
olszewik
Początkujący

EX 725 HotBird i Astra

Witajcie
Czy ktoś wie jak odbierać programy z obu satelitów na EX725. Walczyłem długo, ale bezowocnie.
Gdy korzystam z wyszukiwania pełnego na obu satelitach - tv znajduje ponad 3 tys. programów, ale potem nie widzi modułu CI+ - od cyfry. Trzeba wrócić do ustawień fabrycznych.
Gdy wybieram satelitę preferowanego i listę kanałów z Cyfry to nie mogę potem znaleźć Astry- mimo ustawienia disque (mam wersję 1.0 przy talerzu) A i B przy satelitach. Nie mam już pomysłu co zrobić. ps. Mam dwa konwertery oczywiście i przez dekoder odbierałem oba satelity.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Wcześniej na tym forum był poruszany podobny temat, gdzie użytkownik chciał złapać sygnał z dwóch źródeł jednocześnie (nie pamiętam czy to nawet nie był bardzo podobny przypadek jak u Ciebie). Niestety po dłuższej walce i sporej ilości kombinacji stanęło na tym, że się nie da jednocześnie odbierać (zaprogramować listy kanałów) z dwóch źródeł. Mam tylko nadzieję, że w którejś z kolejnych aktualizacji pojawi się taka opcja.
Aktualizację dla Twojego modelu TV możesz śledzić pod TYM LINKIEM. Twój TV i tak wcześniej wykryje dostępną aktualizację zanim pojawi się ona na stronie Sony.pl (oczywiście jeśli jest podłączony do sieci ;) ).

Pozdrawiam Stubb