anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony KDL-32CX525 + moduł n na kartę - samoczynne wyłączanie

profile.country.pl_PL.title
jon_ka
Początkujący

Sony KDL-32CX525 + moduł n na kartę - samoczynne wyłączanie

Tak jak w temacie - posiadam ten model i po przełączeniu na zagraniczne programy satelitarne lub cyfrowe naziemne telewizor po jakimś czasie przestaje reagować na pilota i wyłącza się samoczynnie, po czym sam się włącza. Nieraz nie włącza się, wtedy dioda miga 8 razy. W menu serwisowym zauważyłem że występują błędy 103 HOST_WDT.

Czy ktoś jeszcze tak ma?

3 ODPOW. 3
stubbs.
Użytkownik

Samo wyłączanie byłoby proste do wyjaśnienia, gdyby ten model miał czujnik obecności, ale tak nie jest i sprawa jest bardziej skomplikowana.
"Migająca" dioda wskazuje na jakiś błąd, a to już sprawa dla serwisu. Najszybciej skontaktujesz się z DZIAŁEM POMOCY SONY --->TUTAJ.

Nie ma czego się obawiać, bynajmniej większość znanych mi przypadków rozwiązywana jest sprawnie i bez zbędnego rozlewu krwi ;).

Pozdrawiam Stubb
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
po pierwsze i najważniejsze - radzę nie wchodzić i nie zmieniać nic w menu serwisowym. Są przypadki uszkodzenia telewizora w ten sposób.
Kontakt z BOK Sony na pewno nie zaszkodzi. Miganie diody ma dwojakie znaczenie. Po pierwsze - sygnał serwisowy. Po drugie dioda może migać w przypadku gdy elektronika próbuje przesyłać informacje. Miganie oznacza próbę, wyłączenie telewizora brak efektu. Wygląda mi to na jakieś konflikty w oprogramowaniu, chyba że jakaś elektronika. Pytanie czy usterka modułu, czy telewizora. Czy telewizor poza opisanym wieszaniem się przy określonym zadaniu działa poprawnie? Jeśli mieszkasz gdzieś blisko punktu Nki, spróbuj wymienić moduł na inny. Jeśli jest to kłopotliwe, wezwij serwis Sony. Naprawę możesz zgłosić na tej stronie: http://www.sony.pl/support/pl/repair

stubbs.
Użytkownik

A to jest jeden z na prawdę wielu przypadków "zabaw" w trybie serwisowym:
uszkodzenie TV
Nawet przez przypadek możesz nacisnąć przycisk na pilocie nieświadomie zmieniając jakąś wartość co może spowodować uszkodzenie TV lub konieczność oddania go do serwisu.
Na kartonach z TV Sony powinno znaleźć się takie zdjęcie:
http://imageshack.us/a/img21/6510/trybserwisowy.jpg

Pozdrawiam Stubb