Podziel się wrażeniami!
Jakie ustawienia obrazu są najbardziej odpowiednie do tej wersji. Szukałem i albo źle szukałem albo ich nie ma. Proszę o podanie optymalnych wartości i jak to możliwe o wyjaśnienie co oznaczają np.EPEG NR i co tam ustawiać.
Edytowano 29.11.2010
Sprecyzowano tytuł.
Zimny.
Teraz cos tak nastawilem ze na niektorych kanalach widac piksele 😕
przedtem tak ich nie bylo widac...
W ustawieniach zaawansowanych masz "zerowanie" które przywróci ustawienia fabryczne obrazu. Musisz wziąć pod uwagę, ze każdy model ma swoje ograniczenia, do tego dużo zależy od sygnału i audycji jaką oglądasz. Widzisz jak duże znaczenie ma parametrów. Jutro albo pojutrze będę miał okazję przetestować nowe ustawienia w EX401, napiszę Ci rezultaty.
O bylbym wdzieczny gdybys mi je napisal A jeszcze mam pytanie czy po przejsciu jakie jest planowane na sygnal cyfrowy bedzie duza poprawa jakosci obrazu i czy to prawda ze zniweluje w wiekoszci smuzenie obrazu?
Jakość na sygnale cyfrowym będzie widoczna i dużo lepsza.
letniak2 napisał(a):
O bylbym wdzieczny gdybys mi je napisal
Wielkie dzieki za te ustawienia Zaraz sobie posprawdzam co i jak
Ja odbieram cyfrowy sygnał z kablówki (tuner od nich) i obraz jest super- bez porównania. Odbieram też FILMBOX HD i jest jeszcze lepszy. Mozna porównać jak izbę lordów do izby wytrzeźwień No i możliwości tv cyfrowej.
Niestety, sygnał analogowy nie jest stworzony dla telewizorów LCD. Dlatego warto zainwestować w dobry sygnał cyfrowy.
jak temat jeszcze aktualny to tu są moje ustawienia na 32EX401:
obraz STANDARDOWY
podświetlenie 5
kontrast MAX
jasność 50
kolor 47
ostrość 95
barwy NEUTRALNE
red. zakł. NA DIGITAL WYŁ / NA ANALOG NISKI
mpeg nr NA DIGITAL WYŁ / NA ANALOG NISKI
zaaw. zw. kontr. WYSOKI
ogr. św. ŚREDNIE
żywy kol. MAŁE
ale to co pisze większość: dużo zależy od nadawanego sygnału
witam.W EX4 przy dokonywaniu ustawień obrazu najważniejsze to wyłączyć funkcję redukcji zakłóceń.Jeśli jest włączona powstają-zwłaszcza na słabszym sygnale-koszmarne odbicia.Moje ustawienia to:tryb-podst.,podśw,6,kontr.85,jasn,60,kolor 55.ostr,55,temp. barw neutr.,red.zakł,WYŁĄCZONA,zaw.ust. wszystkie średnie