Podziel się wrażeniami!
Dziś Sony opublikowało parametry techniczne serii EX521.
No i aż mnie zamurowało. EX521 to telewizor 50Hz. Czy to możliwe, bo wierzyć się nie chce? Może to jest tylko błąd ? Jeśli nie, to byłby to gigantyczny krok wstecz w stosunku do zeszłorocznej serii EX500.
http://www.sony.pl/comparison/kdl37ex500aep/kdl37ex521baep
A ja już pieniążki szykowałem na nowego Soniaczka.
Photomusic, tak trochę fanatyzmem trącą te Twoje posty dotyczące plazmy...cytujesz wypowiedź to zacytuj ja do końca.
Pamiętajmy jednak, że doskonały obraz wymaga odpowiednich warunków. Tak jak w kinie nikt nie będzie oglądał filmu przy zapalonych światłach, tak samo plazma wymaga mniejszego oświetlenia dla uzyskania najlepszego efektu.
photomusic napisał(a):
Tyle, że to nie jest wątek o plazmach więc nie rozumiem po co to wszystko.
photomusic napisał(a):
W materiałach dla prasy w specyfikacji technicznej są dwie rubryczki:"Realizm kinowy 24p" i "Odtwarzanie formatu 24p".
Odtwarzanie 24p odfajkowane mają wszystkie telewizory,"Realizm 24p" już nie...
photomusic napisał(a):
Ja również nie mam wątpliwości co do tego, że Piotr wie co mówi.
Ondyne napisał(a):
Jednak rozpisywanie się tutaj o przewagach plazm nad LCD zaczyna mi przypominać dyskusje nad wyższością Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi.
Ondyne napisał(a):
Przy okazji obejrzałem demo "migotania" 3D na EX720 i mi ręce opadły. Po kilkunastu sekundach rozbolały mnie oczy i zdjąłem okulary. Ale koszmar!!!
Ondyne napisał(a):
Tak też czekam na profesjonalne testy EX521 i ... być może wkrótce stanę się właścicielem tego produktu.