anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX720 HDD REC z zewn. tunera satelitarnego po HDMI?

profile.country.pl_PL.title
kozand
Początkujący

EX720 HDD REC z zewn. tunera satelitarnego po HDMI?

Witam
Czy jest możliwe nagrać materiał przez opcje HDD REC w TV EX720 z tunera N po HDMI?
Hmm wydaje mi się że nie :). Ale warto zapytać.
Jak wogóle widziany jest zewnetrzny tuner satelitarny przez ten TV!? Czy jak podlacze tuner po HDMI to EPG w TV bedzie widziec wszystkie kanaly z tunera? Czy jest to tylko zewnetrzne zrodlo sygnalu (obraz + fonia) i tyle :)/

Z góry dzięki.

6 ODPOW. 6
yarokub
Początkujący

Nagrywać można tylko z sygnału DVB-T, dekoder jest zewnętrznym źródłem sygnału (w moim przypadku C+) i to na dekoderze należy zmieniać kanały, EPG itp.

Może będzie lub już jest dekoder który działa w standardzie np BraviaSync :o)

kozand
Początkujący

Tak jak myślałem. :). Dzięki za odpowiedź.

Zimny_
Użytkownik

Niestety sygnał puszczany przez HDMI posiada zabezpieczenia od kopiowania (HDCP). Protokół ten blokuje możliwość kopiowania sygnału z telewizora na dysk. Być może Sony dogada się w jakiś sposób z jakimiś instytucjami i obejdą jakoś to - w legalny sposób. Nagrywanie np. na dekodery z twardym dyskiem (PVR) odbywa się z pominięciem HDMI i HDCP. Sygnał pierw zostaje zapisany, później wysłany. Do telewizora dochodzi już zabezpieczony odpowiednimi protokółami.

Telewizor może nagrywać tylko niezabezpieczony sygnał z wbudowanych tunerów.

kratylos
Nowicjusz

gdyby dvb s byl wbudowany w tv mozna by nagrywac ?

oldguest
Początkujący

Tak będzie możliwe i to wkrótce

Kamyk :)

Zimny_
Użytkownik

kratylos napisał(a):

gdyby dvb s byl wbudowany w tv mozna by nagrywac ?

Na 100% będzie można. Pierwsze modele BRAVIA z wbudowanym tunerem satelitarnym DVB-S2 dostępne w Polsce to CX525 i EX725 i na nich działa nagrywanie na dysk zewnętrzny z tunera satelitarnego. Więcej informacji w linku poniżej:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=222&t=9874