Podziel się wrażeniami!
Witam,
zadam teraz może laickie pytanie, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, mianowicie jaka jest różnica pomiędzy wyłączeniem telewizora za pomocą pilota a przycisku na obudowie (poza tym że wyłączając na obudowie gaśnie lampka na telewizorze ) )
Pytam, ponieważ niezależnie jak się go wyłączy to można go uruchomić za pomocą pilota
Pozdrawiam, Jarek
Wg mojej wiedzy różnicy nie ma. Może ona być w przypadku dodatkowego wyłącznika który wyłącza TV tak jak by była wyjęta wtyczka z gniazdka.
Tak sobie gdybam
Czy po wyłączeniu klawiszem na obudowie TV nie przechodzi od razu do tego pełnego stanu stand-by? Czy po ponownym włączeniu wyświetla się logo powitalne?
A i owszem. Było by to całkiem logiczne i rozsądne. Jak wyłączam TV pilotem to możliwe że zaraz znów go włączę lub że wyłączyłem go przez przypadek. Dlatego przy tej opcji ponowny szybki start to duży plus. A jak już pofatygowałem się żeby wyłączyć go "osobiście", czyli na obudowie, to miałem czas na przemyślenie swojej decyzji po drodze wiec wiem co robię i wyłączam go na dłuższy czas. Pozostaje sprawdzić w praktyce na odpowiednim modelu nasze domniemania....
Dokładnie. Po wyłączeniu pilotem i włączeniu ponownie - szybki start (bez logo).
Wyłączając na obudowie po uruchomieniu pojawia się logo Sony.
Dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam.