anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

EX720 Wyłączanie telewizora (pilot a przycisk na obudowie)

profile.country.pl_PL.title
yarokub
Początkujący

EX720 Wyłączanie telewizora (pilot a przycisk na obudowie)

Witam,
zadam teraz może laickie pytanie, ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, mianowicie jaka jest różnica pomiędzy wyłączeniem telewizora za pomocą pilota a przycisku na obudowie (poza tym że wyłączając na obudowie gaśnie lampka na telewizorze :o) )

Pytam, ponieważ niezależnie jak się go wyłączy to można go uruchomić za pomocą pilota

Pozdrawiam, Jarek

4 ODPOW. 4
cogito.
Początkujący

Wg mojej wiedzy różnicy nie ma. Może ona być w przypadku dodatkowego wyłącznika który wyłącza TV tak jak by była wyjęta wtyczka z gniazdka.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Tak sobie gdybam :c18
Czy po wyłączeniu klawiszem na obudowie TV nie przechodzi od razu do tego pełnego stanu stand-by? Czy po ponownym włączeniu wyświetla się logo powitalne?

cogito.
Początkujący

A i owszem. Było by to całkiem logiczne i rozsądne. Jak wyłączam TV pilotem to możliwe że zaraz znów go włączę lub że wyłączyłem go przez przypadek. Dlatego przy tej opcji ponowny szybki start to duży plus. A jak już pofatygowałem się żeby wyłączyć go "osobiście", czyli na obudowie, to miałem czas na przemyślenie swojej decyzji po drodze wiec wiem co robię i wyłączam go na dłuższy czas. Pozostaje sprawdzić w praktyce na odpowiednim modelu nasze domniemania....

yarokub
Początkujący

Dokładnie. Po wyłączeniu pilotem i włączeniu ponownie - szybki start (bez logo).

Wyłączając na obudowie po uruchomieniu pojawia się logo Sony.

Dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam.