Podziel się wrażeniami!
Witam zakupilem niedawno telewizor sony bravia 40 ex710. Mam takie pytanie podlczajac pendriva w gniazdo usb (w celu ogladniecia filmu) czy jest mozliwosc powiekszenia czcionki napisow? Czy nie ma takiej opcji!! wiem ze w samsungach jest taka opcja ! Z gory dzieki za odpowiedz!!!
Niestety nie ma takiej opcji. Może coś się zmieni przy nowym firmware, ale nie ma jeszcze takich informacji. Sposobem może być zintegrowania napisów z filmem. Wtedy sami dobieramy czcionkę i wielkość. Wymaga to zainstalowania programu na komputerze i poświęcenia paru minut.
No z tymi paroma minutami to pojechałeś...
Niestety integracja napisów w film to jednak czasochłonne zajęcie, ze względu na ponowny rendering, a tu jak wiadomo, wszystko zależy od tego jaki masz komputer.
PS. Po obejrzeniu paru filmów stwierdzam, że nie rozmiar jest problemem a typ czcionki. Zamiast dać coś normalnego bold, to są jakieś niteczki, no i te odstępy między znakami. Kto to projektował???
No tak - samo renderowanie zajmuje więcej - ale my już wtedy nic nie robimy. A instalacja programu, ustawienie parametrów itd. nie wymaga od nas wielkiej wiedzy i nie jest czasochłonne.
Moim zdaniem Sony powinno dać ze 2-3 rodzaje czcionek do wyboru, do tego oczywiście możliwość powiększenia czcionki. Byłoby rewelacyjnie. Ciekawe czy takie zmiany uwzględnią w nowym firmware.
Witam.
Wiadomo kiedy i czy w ogóle będzie aktualizacja która będzie korygowała te napisy ?
Zimny
Czy masz taka mozliwosc aby napisac do projektantow softa aby dodali te inne czciaki. Bo juz wytrzymac nie moge ;/
Alks - mam ograniczone możliwości, nie mam niestety kontaktu z inżynierami. To co mogłem, zrobiłem. Na pewno nie zaszkodzi, napisanie zapytania czy swoich uwag do BOKu Sony:
Telefon: 0 801 500 500 lub 22 33 88 700
E-mail: sonyinfo.pl@eu.sony.com