anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

INSTALACJA AKTUALIZACJI 33.155 Z USB - PROBLEM W KD-55X8507C

ROZWIĄZANE
Hosik1
Poszukiwacz

INSTALACJA AKTUALIZACJI 33.155 Z USB - PROBLEM W KD-55X8507C

Witam,

Jestem posiadaczem telewizora KD-55X8507C i chcialem zainstalować z USB najnowszą aktualizację ktora jest dostępna na stronie Sony czyli V3.155. Ta aktualizacja jest dostepna do instalacji tylko z USB.Po włożeniu pena z plikiem aktualizacyjnym zaczyna się automatycznie aktualizacja ... wszsytko idzie pieknie, telewizor sie restartuje i teoretycznie wszystko powinno być ok , ale nie pokazuje się komunikat że instalacja została zakończona. Po sprawdzeniu w miejscu pomoc jaki jest zainstalowany numer aktualizacji ja mam u siebie PKG2.647.0052EUB.

Prosze o pomoc i informację czy u was się ta aktualizacja zainstalowała bo może ja coś źle robię.??

Pozdrawiam

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Hosik1
Poszukiwacz

Witam,

Na reszcie poszło. Pomogło wyciągniecie wtyczki z zasilania i odczenianie około 10 minut. Po ponownym włączeniu telewizora poszła aktualizacja z pena. Dziekuję wszystkim za zainteresowani i podpowiedzi.

Pozdrawiam

hosik1

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Dwie opcje.... 1 restart tv przez wyciągnięcie wtyczki lub pilotem długo trzymając zielony przycisk. Tak by się kolorowe piłeczki poskakaly na ekranie 🙂 i po 2min podłączyć pena z aktualka (oczywiście wcześniej wypakowac z rara) na penie.  2 przywrócić ustawienia fabryczne (wymiarze ustawienia,apk) tym sposobem aktualizacja nastąpi z serwera z najnowszym softem.

Hosik1
Poszukiwacz

Witam,

Niestety te dwa sposoby nic nie wniosły. Dalej nie zaistalował tych aktualizacji. Po pokazaniu się ekranu z aplikacjami Andriod czekałem chba z godzinę na włączonym telewizorze. Telewizor działa bez problemu. Mam go od czterech dni i z tego co pamiętem to przy pierszym uruchomieniu zainstalował jakieś aktualizację z automatu.

Pytanie czemu nie chce zainstalowac tych najnowszych ... no chyba że je już zainstalował?? Ale jak by tak było to byłoby podane ich oznaczenie. Sprawdzałem też w automtycznych aktualizacjach ale podaje że najnowsze są zainstalowane...

Pytanie co dalej z tym zrobić? Może lepiej nie rószać jak wszystko działa.?

Pozdrawiam

hamer77
Użytkownik

U mnie się powiodło robiłem tak jak na instrukcji ze strony sony

lolek126
Poszukiwacz

Kolego cos źle robisz - rób tak jak jest na stronie Sony i powinno byc ok , ja juz rtyle aktualziacji robilem na tv Sony i nigdy nie mialem problmów z tą czynnością.....

Hosik1
Poszukiwacz

Witam,

Na reszcie poszło. Pomogło wyciągniecie wtyczki z zasilania i odczenianie około 10 minut. Po ponownym włączeniu telewizora poszła aktualizacja z pena. Dziekuję wszystkim za zainteresowani i podpowiedzi.

Pozdrawiam

hosik1