Podziel się wrażeniami!
Planuje w najbliższym czasie (prawdopodobnie przed 24.XII.2010r.) zanabyć drogą kupna telewizor SONY. Na uwadze mam 3 modele:
1) KDL-37EX500 / KDL-40EX500
2) KDL-40EX710
Dodam, że:
1) odległość z jakiej będzie oglądany obraz to ~3 m,
2) nie jestem wideo/telemaniakiem
3) TV będzie współpracował z: HT-SF360, BDP-S360 a później z dekoderem platformy "n" i MOŻE xbox360 (piszę o tym ale nie wiem czy to ma znaczenie)
Proszę o podpowiedź! Który model polecacie? Dlaczego?
Pozdrawiam, i czekam na podpowiedź...
Łukasz
Witam!!!
Trochę odświeżam temat ponieważ mam pytanko.
czym się różnią te dwa modele sony kdl 40ex500 a kdl 40ex501?
porównując dane techniczne są identyczne:
http://www.sony.pl/comparison/kdl40ex50 ... 40ex710aep
I jak jest z tą gwarancją sprzedawca w saturnie powiedział mi że sony już nie daje 5 lat gwarancji tylko 2 lata??
W saturnie cena moim zdaniem okazyjna 2540zł a na necie minimalna 2498zł.
Aha i czy warto dołożyć kasę ok.500zł do ex710 żeby mieć wszystko to samo tylko podświetlenie edge led zamiast ccfl, na grubości TV mi nie zależy.
TV będę oglądał 2-4m, podłączony będzie dekoder cyfrowy z kablówki przez HDMI i przez scart odtwarzacz DVD.
Witaj,
Tomekisk napisał(a):
czym się różnią te dwa modele sony kdl 40ex500 a kdl 40ex501?
Tomekisk napisał(a):
I jak jest z tą gwarancją sprzedawca w saturnie powiedział mi że sony już nie daje 5 lat gwarancji tylko 2 lata??
Tomekisk napisał(a):
W saturnie cena moim zdaniem okazyjna 2540zł a na necie minimalna 2498zł.
Tomekisk napisał(a):
Aha i czy warto dołożyć kasę ok.500zł do ex710 żeby mieć wszystko to samo tylko podświetlenie edge led zamiast ccfl, na grubości TV mi nie zależy.
Tomekisk napisał(a):
TV będę oglądał 2-4m, podłączony będzie dekoder cyfrowy z kablówki przez HDMI i przez scart odtwarzacz DVD.
Gwarancja w sklepach Sony Center i Sony Style do dnia 31 grudnia 2010 roku jest na 5 lat. W innych sklepach jeśli chcesz, to musisz dodatkowo dokupić.
Tomekisk napisał(a):
Hmmm..... dlaczego?? czym się różnią TV bravia sprzedawane w sony center a w innych sklepach RTV?? no chyba że w tym całym sony center te dodatkowe 3 lata gwarancji są już wliczone dodatkowo w cenę TV.
Tomekisk napisał(a):
To też mi przyszło na myśl, ale mam inne pytanko, jak w tych nowszych odtwarzaczach DVD czy Blu-ray wygląda te całe skalowanie niższych rozdzielczości do 1080p??
Tomekisk napisał(a):
Wow 46" to dla mnie już troszkę za duży ten obraz był, no może nie obraz:) ale sam TV, ogromny. Chociaż na uwadze mam to, że od 46" TV powieszenie i wieszak sony daje gratis.
Ex 710 nie polecam.
Cześć!
A dlaczego nie polecasz. Ja (można powiedzieć, że) zdecydowałem się na 40 EX 710.
Proszę poczytaj tutaj viewtopic.php?f=215&t=8022 chyba ze my mamy pecha i kupiliśmy bubla.
Edytowano 12.01.2011
Proszę nie cytować wypowiedzi powyżej. Wiadomo do czego odnosi się Twój post, można odpowiadać przez "odpowiedz" a nie przez "cytuj".
Zimny.
Z tym że to co tam jest napisane odnosi się do rozmiaru 32 cale. Sprawdziłem 40 cali i efekt nie występuje lub jest dużo mniejszy.
Oczywiście że do 32 ale nikt nie mówi że każdy ex 710 ma ten feler, ale są takie przypadki. Chyba że matryce w 40 są lepsze.
Edytowano 12.01.2011
Proszę nie cytować wypowiedzi powyżej. Wiadomo do czego odnosi się Twój post, można odpowiadać przez "odpowiedz" a nie przez "cytuj".
Zimny.
A ja z mojej strony jestem przekonany co do jakości obrazu EX710. Zachęcam do przeczytania mojej wypowiedzi, w wątku który polecają forumowicze również biorący tam udział.
Link do wypowiedzi:
viewtopic.php?f=215&t=8022&p=168498#p168498
Pozdrawiam,
Zimny.