Podziel się wrażeniami!
POWIEDZCIE MI CZY MOGĘ W JAKIŚ SPOSÓB ODBIERAĆ CYFROWĄ TELEWIZJĘ NAZIEMNĄ NA MOIM KDF-E42A11E? JAKIŚ CZAS TEMU ODBIERAŁEM NADAWANE Z WARSZAWY PROGRAMY CYFROWE TVP. ALE TERAZ MAM TYLKO GŁOS OŚMIU PROGRAMÓW. CZY TRZEBA WGRAĆ JAKIŚ NOWY SOFT? KTOŚ MI POLECIŁ DOKUPIĆ KARTĘ MPEG4-MPEG-2
http://pomar.pl/anteny/trans1.php" target="_blank" target="_blank" target="_blank ALE TEŻ NIE DZIAŁA. CO ROBIĆ?
a tak wogóle to podczas strojenia i automatycznej inicjacji gdy wpisuję Polska to nie ma możliwości przełączenia się na tuner cyfrowy. wpisuję więc Germany i wtedy stroją się kanały cyfrowe ale odbiera tylko głos.
A więc tak. Najbezpieczniejszy sposób to zakup zewnętrznego dekodera telewizji cyfrowej. Jeśli Twój telewizor posiada port na moduł CAM to oczywiście możesz kupić do niego taką kartę. Jednak mogą być problemy ze sparowaniem telewizora do karty. Odbiór może działać nieprawidłowo, albo wogóle. Więc przy zakupie takiej karty musisz zastrzec sprzedawcy możliwość zwrotu, lub wymiany - w przypadku niekompatybilności.
Dokładnie w przypadku tego typu rozwiązań nie ma gwarancji kompatybilności ze strony producenta także łatwo można przeinwestować. Mimo wszystko dekoder to najlepsza opcja (dająca jednocześnie najwięcej możliwości) aczkolwiek dodatkowa skrzyneczka w pomieszczeniu.
Ja i tak jestem zwolennikiem podłączania zewnętrznych dekoderów. Oczywiście nie myślę tu o dekoderach z najniższej półki, a z średniej i wyższej. Jakość obrazu, szybkość reakcji dekodera, ilość przydatnych funkcji są związane z ceną dekodera.